torsdag 17 mars 2016

Det finns de som blivit chockade

Björnekulla kyrka
» Dagens skratt

Sedan jag helt nyligen bytt arbete (fast hos samma arbetsgivare) lyssnar jag numera på radio under i stort sett hela arbetsdagen. Och, det är naturligtvis Sveriges Radio P1 som strömmar ur högtalaren. Det innebär att man ibland får höra radioprogram som man med största sannolikhet inte hade lyssnat på annars. I dag lyssnade jag t.ex. på "Människor och Tro", och det är ju inte direkt ett program jag hade satt på radion för att lyssna på. Det är många årtionden sedan jag uppsökte Pastorsexpeditionen och meddelade mitt utträde ur Svenska Kyrkan. Den sista hälsningen jag då fick av Kyrkoherde Hammar var: - "Lycka Till!" Hur som helst fick jag ett rejält skratt när jag lyssnade på dagens "Människor och Tro" och hörde att Högerns ledande propagandainstitut Timbro fått en chock och konstaterat att Svenska Kyrkan inte längre är en megafon för Högern och det etablerade samhället utan har blivit vänstervridna! Usch en så'n hemsk tanke! Hur som helst har tydligen Timbro publicerat en rapport som heter "Omvägen om Gud" där man konstaterat att Kyrkan blivit Miljöpartister eftersom man tagit ställning i frågan om den Globala uppvärmningen och man har också blivit Vänsterpartister eftersom man tagit ställning för Människovärdet. Usch så hemskt för Moderater och konservativa Kristdemokrater. Kyrkan är inte längre Höger! Det är nästan så att man kan se framför sig hur vår svenska Höger ligger helt utslagna och lider av svår chock.

» Stackars Jan Björklund

Den stackaren Jan Björklund fick en chock av Anna Kinberg Batra som i Riksdagsdebatten, som Jan Björklund tagit initiativ till, gjorde klart att Moderaterna inte tänker gå med på att genom lagstiftning sänka ingångslönerna. Eftersom dom andra "kollegerna" i Högerallians redan gått ut med krav på detta om inte fack och arbetsgivare kan komma överens om detta blev beskedet en chock för Jan Björklund. Jan Björklunds chock och ilska över Anna Kinberg Batras besked gick inte att dölja. Svenska Dagbladets Göran Eriksson kallar dom båda för Tom och Jerry, vilket ju kan vara en spännande beskrivning. Annie Lööf hade väl varit lika chockad om hon inte varit fortsatt föräldraledig. Det tycker jag hon gör rätt i.

Jan Björklund som glad
Inte blev Jan Björklund lyckligare när han läste dagens Metro som presenterade sin väljarundersökning från YouGov. Liberalerna har rasat ner till under 4%-spärren (3,7%) och ligger nu på samma nivå som Kristdemokraterna. Nu ska jag dock erkänna att jag inte ger så mycket för YouGovs undersökningar som visar på resultat som skiljer ganska mycket från dom andra. Jag brukar därför inte längre referera till undersökningar så ofta - bara när dom presenterar siffror som styrker min egna syn på världen...

Metro presenterar i dag också en undersökning om vår syn på utvecklingen mot det kontantlösa samhället. Och vi kan där se, något förenklat, att det är fler (43%) som är negativa än (35%) som är positiva. I det fallet litar jag på YouGov...

» Som förväntat

Jag har roat mig med att leta efter kommentarer till gårdagens Uppdrag Granskning om skattefifflande mångmiljonärer som smusslat undan många sköna miljoner i olika skattesmitarparadis men nu gjort självrättelser sedan dom riskerat att åka fast. Som förväntat har den i huvudsak borgerliga pressen varit ganska tysta med uppföljningar. Det hade nog varit lite annorlunda om det varit fackliga ledare som avslöjats som smitare! Men, jag har faktiskt hittat några kommentarer. I Dagens Industri skriver Lotta Engzell-Larsson på ledarsidan: - "Välkomna hem, skatteflyktingar"! Även om Lotta har viss förståelse för fifflet så använder hon orden "Tråkiga överraskningar" över att hitta en del välkända företagsledare på listan. Och hon tycker att de moderata politiker som fanns på listan "borde veta bättre". Titta gärna istället på Dagens ETC:s lilla uppräkning av de snikna fegisarna. Det här är människor som rör sig i en annan värld än vi vanliga, och som tror att dom därför också har andra rättigheter än oss andra dödliga. Dessutom anser dom sig ha rätt att slippa ha skyldigheter.

Inga kommentarer: