onsdag 23 mars 2016

Tre tyckerier lite innan påsk

» Är det ett meningsfullt liv?

Jag har också en tandemcykel
Jag ser att en undersökning visar att bilburna stockholmare tillbringar allt mer sittande stilla i bilköer. Någon intelligent människa har uppenbarligen räknat fram att en normal bilburen stockholmare tillbringar motsvarande 17 arbetsdagar om året med att bara sitta stilla i en bilkö. Till det ska läggas den tid då bilen rullar fram en bit. Är detta ett meningsfullt liv? Jag har roat mig med att räkna fram att det är ungefär lika mycket som jag själv tillbringar på ett helår med cykla till och från jobbet. Om jag tar det lugnt, har uppförsbacke och har lite motvind. Har jag brådis, kör kortaste vägen, har medvind och nedförsbacke så går det fortare. Fast det är klart, jag kan inte ha nedförsbacke både till jobbet och tillbaka. Det är till jobbet det är främst nedförsbacke. Hem går det mer uppför så att säga. Fast vinden brukar vara tvärtom, så att det är medvind hem. Dessutom tror jag bestämt att jag mår mycket bättre av min cykeltur på ca 15 minuter enkel riktning än att sitta i en bilkö. Tack för privilegiet att få bo och jobba där jag utan problem kan cykla till och från jobbet. Det är värt lite lägre lön. Livet är mer än lönen! Till de som står för de politiska besluten. Se till att underlätta för människor att cykla istället för att sitta inlåst i sin bil. Bygg cykelbanor! Se till att cykelbanorna underhålls! Ni skulle tjäna skatteslantar på det i längden.

» Den som har, han har - men varför?

Ibland kan man undra. Vad ska man med en bostad på 418 kvm för ett pris på 104,5 miljoner kronor? Jag skulle kunna komma på 50 miljoner lämpligare användningar av hälften av slantarna. Det handlar inte om någon bortskämd oljeshejk i något av de förenade arabemiraten. Det handlar om en lägenhet i centrala Stockholm som snart är inflyttningsklar tydligen. Vad ska man med alla rummen? Vad ska man med alla ytor? Hur som helst är det tydligen vad Filip Tysander satsar sina slantar på. Det är uppenbart att snabba pengar är skadligt. Det är också uppenbart att klockorna från Daniel Wellington säljs för dyrt. Använd slantarna bättre Filip! Du blir inte lyckligare av en 15 meters pool i vardagsrummet!

» Det finns en förklaring

Sveriges Television
Jag läser att något som kallar sig Public service-kommissionen har synpunkter på hur Public Service (det är alltså SVT och SR osv med ett lite finare ord) arbetar. Namnet låter som några som fått i uppdrag av våra politiker att utreda hur Public Service ska fundera. Men, när ni hör talas om Public service-kommissionen så ska ni vara medvetna om att det här en betald form av lobby-grupp som finansieras av det kommersiella media-Sverige. Ni vet dom där som har som affärsidé att överösa oss med betalda reklambudskap inlindade i tramsig utfyllnad för att locka oss att bli utsatta för reklambudskapen. Som väntat tycker Public service-kommissionen att SVT och SR är alldeles för duktiga och stjäl tittare, lyssnare och läsare från de kommersiella aktörerna.

Jo, jag vet att jag generaliserar här uppe. Men, jag föredrar fortfarande att betala ett "licensavgift" varje år för att få kvalitets-TV utan tramsiga reklamavbrott.

Inga kommentarer: