lördag 19 mars 2016

Tre korta tyckerier

» Dagens citat

- "Men på en punkt visar exemplet Cristina Stenbeck faktiskt att gubbarna har haft rätt hela tiden: Det är inte alltid näringslivets kvinnor är lika duktiga som männen. De är inte sällan minst dubbelt så bra."

Skrivet av Svenska Dagbladets Andreas Cervenka med anledning av att Cristina Stenbeck deklarerat att hon drar sig tillbaka.

» Dagens dumhet

- "Släck inte i kväll. Tänd en lampa i stället."

Moderata Svenska Dagbladets officiella åsikt på ledarsidan med anledning av "Earth Hour" som inträffar årligen i kväll för att uppmärksamma den Globala uppvärmningen. T.ex. genom att uppmärksamma energislöseri. Men sån't tycker Svenska Dagbladets ledarskribent är trams och uppmanar till att tända en extra lampa istället i ren protest. Global uppvärmning (förra året var det varmaste som någonsin uppmätts) är bara trams enligt Svenska Dagbladet.

» Dagens skam

- "Att främja fred och försoning, demokrati och mänskliga rättigheter."

Så hette det tidigare om den Europeiska Unionen. Nu har detta strukits och istället handlar det om att skydda oss själva, stänga ute flyktingar och stötta diktaturer. EU:s avtal med Turkiet för att stoppa flyktingar från att ta sig in i Europa är en skam för en demokratisk organisation som hävdar ovanstående.

Inga kommentarer: