fredag 11 mars 2016

Nu är våren här

» Aningslösa idrottare

En portion blandade pille
Med jämna mellanrum så åker ett antal toppidrottare fast för doping. Varje gång förundras man över hur aningslösa och naiva dessa stjärnor är. Denna gången är det bland annat den svensk/etiopiske löparen Abeba Aregawi och tennisesset María Sharapova som fastnat i nätet efter att ha käkat en obskyr hjärtmedicin från Lettland som heter Meldonium. Abeba Aregawi har käkat pillren i ett antal år sedan hon fått dom av nå'n läkare från Turkmenistan, och i tron att det var vitaminer - säger hon. María Sharapova har tydligen käkat pillren under en ännu längre tid - utan att ha hjärtproblem. Jag minns inte vad hon skyllde på. Meldonium har hur som helst funnits på bevakningslistan under nå't år och förbjöds slutgiltigt vid årsskiftet. Redan har uppenbarligen mer än 50 idrottare åkt fast. Tydligen är det så att det inte är bra för hjärtat med toppidrottande.

När man hör hur mycket piller dessa idrottare stoppar i sig undrar man om dom behöver äta vanlig mat? Några enstaka idrottare som åker fast är helt uppriktiga med att dom faktiskt medvetet dopat sig. Men de flesta skyller ifrån sig med att dom inte visste vad det egentligen var dom stoppade i sig! Hur mycket piller, som dom inte vet vad dom innehåller, stoppar idrottarna egentligen i sig? Hur naiva är dom egentligen? Är dom lättlurade? Tror dom verkligen att dom ska klara sig i längden? Inser dom inte att ju högre upp dom tagit sig desto större blir fallet när dom åker fast? Elitidotten har urartat. Helt uppenbart är det på tok för mycket pengar inblandade. Allt för många är villiga att ta både den ena och den andra genvägen för att se till att de stora slantarna rullar in på bankvalvet. Allt medan sponsorer betalar vad som helst för att få sätta sin logga på en tröja.

» Bedragare del 276

Jag har fått det här mejlet från Pamela Solomon som tydligen fått nå't dokument från min bank. Ett dokument som man för att spara bandbredd komprimerat till en Zip-fil och bifogat till mig. Uppenbarligen handlar det om någon form av betalning. Så här skriver Pamela Solomon i varje fall:

Payment 16-03-#962376

1 bilaga payment_doc~.zip

Dear torget,

We have received this documents from your bank, please review attached documents.

Yours sincerely,

Pamela Solomon
Sales Manager

Sedan ska det erkännas att Esther Tate skrivit om Payment 16-03-#520033, Kathryn Ballard om Payment 16-03-#599804 och Chasity Massey om Payment 16-03-#362566 samtidigt. Mycket möjligt ännu fler som hamnat i något filter. Och det gör ju att man blir ännu mer tveksam. Bifogade filer som är zippade ska man nog var mycket tveksam till. Det är möjligt att det inte börjar ryka ur håligheter på datorn om man öppnar filen. Men jag är övertygad om att datorn inte mår bra av det. Släng skiten!

Inga kommentarer: