torsdag 3 mars 2016

Mest gnäll

» Skamligt

- "Oavsett var ni kommer ifrån: Kom inte till Europa."

Sagt av Europeiska Rådets ordförande Donald Trump.. f'låt Tusk ska det vara. Den tidigare polske premiärministern blev vald till Europeiska Rådets ordförande i slutet av 2014. Uppmaningen riktades till vad han kallar ekonomiska flyktingar, men jag håller nog med vår egen minister Morgan Johansson som deklarerade att han hade inte uttryckt sig på det viset. Det hela får väl bara fogas till EU:s fiasko när det gäller flyktingkrisen. EU:s officiella lösning på flyktinganstormningen verkar främst vara att flyktingarna ska stanna i Turkiet. Det ska påpekas att landet Turkiet ensamma tagit emot dubbelt så många flyktingar som vad hela Europa tagit emot. Det är självklart så att det är bättre att flyktingarna stannar i tältläger i Turkiet än kommer till Europa och rubbar våra invanda cirklar. EU är ett skamligt fiasko!

» Tramserier

I går kväll jublade man på Vänt i Häcken och Svensk Gamtidning - och resten av sladderpressen. Ännu en blåblodig kunglighet är född och tramserierna når nya höjdpunkter. Den stackars pågen ska tydligen heta Oscar Carl Olof. Något som jag inte bryr mig ett dugg om. Men jag är glad att han i varje fall ska stava Olof och inte Olov, som jag själv heter. Riktigt pinsamt blir det när vi skåningar förväntas bli lyckliga över att han utnämnts till hertig av Skåne utan att vi blivit tillfrågade. Men, officiellt är vi uppenbarligen lyckliga här i Skåne. I varje fall är vår landshövding överlycklig. Men den gamla moderata riksdagsledamoten från mitt Åstorp, Margareta Pålssons, omdöme har jag inte tidigare gett så mycket för, så jag fortsätter på den vägen. Jag instämmer i Republikanska Föreningens syn på saken. Det är dags att införa demokrati i Sverige och låta dessa stackars barn slippa det konstgjorda liv dom har framför sig.

Gå med i Republikanska Föreningen. Detta kostar bara 200 kronor till plusgiro 114 96 91-6.

Avskaffa monarkin

Statschefer bör tillsättas genom lag, inte samlag

» Dumheter

För några dagar sedan hade vi i lokala Helsingborgs Dagblad en historieintresserad man som tyckte det var skamligt med namnen på ett antal gator i Helsingborg. Dom var namngivna efter gamla krigiska svenska kungar, krigiska svenska militärer och ett antal andra historiska gubbar vars gärningar verkligen inte är mycket att vara stolta över. Men den allmänna synen på det hela är väl trots allt att det är en del av den svenska historien (även om en del namn verkligen inte är en del av just skånsk historia), och att man inte byter namn på gator lite hur som helst. Jag håller nog med om den ståndpunkten.

Ungefär samtidigt läser jag att man i Ukraina ska byta namn på gator eftersom namnens historia inte passar in i dagens samhälle. Bland annat skulle t.ex. Leningatan i någon stad döpas om till Lennongatan. Men, egentligen, vad är skillnaden? Gamla krigiska svenska kungar utan någon som helst koppling till demokrati utan snarare mördande och förtryck eller kommunistiska diktatorer.

2 kommentarer:

LasseVbg sa...

Ja det är en skam hur Europa beter sig nu. Och egentligen är Morgan Johansson inte mycket bättre.
Från Politism: "När Aktuellt ställde en fråga till Johansson​ om vad han anser bör göras svarade han att 'det första är att man kontrollerar gränsen mellan Turkiet och Grekland så att det inte kan fortsätta den här utvecklingen där fler och fler kommer till Grekland'."

Hur tänker människan?

Sven Tycker sa...

Det är med skam jag inte från början insåg att Carl naturligtvis ska stavas med kungligt ”C” och inte folkligt ”K”, precis som Oscar. Jag har rättat i texten och skäms öronen av mig. Själv tycker jag den lille gossen skulle döpts till Keith Kevin Jonny Conny Sonny enligt tecknaren Hans LIndströms förslag.
http://www.swl.nu/tycker/bilder/lindstrom4.jpg