onsdag 12 augusti 2015

Om våld och polisen

» Mer om det meningslösa våldet:

Älska din nästa
Det tragiska som hände på IKEA i Västerås aktualiserar återigen frågan om det meningslösa våldet. Vad får människor till att ta till så drastiska saker som att ta livet av andra okända människor? Även om vi fortfarande egentligen inte har förstått vad som hände så är det i varje fall uppenbart att det tydligen handlar om en människa som befunnit sig i panik. Nu skulle mannen avvisas från Sverige. Och detta besked tar han så hårt att han uppenbarligen försatte sig i en situation som han såg som en mindre katastrof än att behöva lämna Sverige. Vad försiggår då i huvudet? Jag begriper inte! Jag träffar ju i jobbet hela tiden människor som inte får stanna i Sverige. Och, det finns ingen huvudregel. Alla fall är i sig unika. Men jag träffar ju då och då människor som är övertygade om att deras liv är hotade om dom "skickas hem". Jag är inte den att jag kan bedöma om deras skräck är befogad. De som är mer insatta i ärendet har uppenbarligen konstaterat att det inte finns något hot. Men själva är dom övertygade om att detta hot finns - rätt eller fel. Och känslan och skräcken dom känner är omöjlig för oss att sätta oss in i.

Men, när vi pratar om allt meningslöst våld, så är det kanske av vikt att påpeka att antalet mord, dråp osv i Sverige inte är rekordstort. Man kan tro det när man följer media och den allmänna debatten. Men verkligheten är att antalet mord och dråp är färre nu än när det var som högst, under 90-talet. Sedan dess har det alltså sjunkit. Och det har i stort sett stått stilla de senaste 10 åren. När vi känner skräck för olika saker så ska vi komma ihåg att riskerna är försumbara. Och dom ökar INTE! Den enda form av mord som ökar är de som är förknippade med interna kriminella uppgörelser. Dvs det är kriminella som löper ökad risk. Vi andra fredliga svenskar borde känna en minskad rädsla. Varför gör vi inte det? Finns det någon medveten strategi från någon/några för att vi ska känna annorlunda? Eller handlar det bara om medias jakt på lösnummerköpare? Men vår skräck utnyttjas av olika grupper, t.ex. den Sverigedemokratiska svansen.

Svensk polis
» Bra polisen:

I en krönika i Aftonbladet går Kerstin Weigl till storms mot att polisen visar känslor. Under rubriken: - "Vi behöver inte polisens känslor" visar hon sitt missnöje med att polisen Per Ågren på en presskonferens om morden på IKEA i Västerås kallade det hela för "en galen händelse". Kerstin Weigl är upprörd över det hon kallar för polisens "känslopjunk". Själv tycker jag att Kerstin ska dra något gammalt över sig, krypa in under sitt vadmalstäcke och fundera över vilken typ av värld hon vill leva i. Jag för min del föredrar att leva i en värld där poliser är människor och inte bara batong- och pistolförsedda uniformerade robotar. Bra Per Ågren, det du sade var ju just det som det var, dvs "en galen händelse". Tack Per. Kerstin kan som sagt dra något gammalt över sig!

» Bedragare del 219:

Så har jag då vunnit pengar igen. Närmare bestämt 450.000 brittiska pund. Och eftersom jag fått två mejl (jag är alltså 2 av de fyra utvalda) så blir det ju nästan en miljon! Lägg sedan till att jag fick ett nästan identiskt mejl i går som bara hade lite variation i epostadresserna. Bilagorna hette också lite annorlunda. Hur som helst så skriver "Microsoft" så här:

CONGRATULATIONS!!!YOUR EMAIL ADDRESS HAS WON GBP £450,000.00 READ THE ATTACHED DOCUMENT FOR COMPLETE INFORMATION

MICROSOFT CORPORATIONS penelope@mummediagroup.com.au

Micro§oft

MICROSOFT W~.pdf
MICROSOFT W~.pdf
MICROSOFT W~.pdf

Dear Microsoft User/Winner,

We wish to congratulate you for being among the four (4) selected winners in the ongoing Microsoft E-mail Electronic Online Sweepstakes; we believe with your prize, you will continue to be an active user in patronizing Microsoft Products and email.

Kindly go though the attached official letter from Microsoft Corporations.

E-mail: validation_windows@163.com
regards,
Owen Sagness
Microsoft Foreign Transfer Manager
Microsoft Corporations, United Kingdom.

Mum Media verkar vara någon australiskt som vänder sig till kvinnor och 163.com något asiatiskt som jag inte begriper ett skvatt av. Alltså gäller det att göra som vanligt, slänga skiten i papperskorgen!

» Ryanair:

Ryanair

För övrigt anser jag att Ryanair ska bojkottas.

Inga kommentarer: