lördag 1 augusti 2015

Grekland, Banker och Cannabis

» När är Greklands problem lösta?

Grexit
Ja, det är en bra fråga. Blir Greklands problem lösta av ytterligare nedskärningar för grekerna som ger dom ännu mindre pengar att handla för, ännu fler arbetslösa och en ännu mer inbromsad ekonomi? Hur som helst verkar en stor del av den europeiska högereliten vara lyckliga över att ytterligare kunnat förödmjuka grekerna. Nu ser jag att IMF, den Internationella Valutafonden, ställer sig tveksamma till ytterligare pengar om det inte samtidigt görs någon form av nedskrivning av skulderna. Något som t.ex. Tyskland inte kan tänka sig. Jag läste i dag i HD några rader från Mats Skogkärr under rubriken "Grekisk ekonomi är inte något svart hål" där han påpekar det uppenbara. Alla lånen till Grekland som beviljas, dom går inte till Grekland, dom går till att rädda de banker som lånat ut pengar till Grekland. Det handlar inte om att rädda Grekland, det handlar om att rädda bankerna. Sedan 2010 har länderna inom Eurozonen, IMF och ECB beviljat sammanlagt 360 miljarder i lån till Grekland. Av dom pengarna har allt utom 10 miljarder gått till att betala gamla lån och låneräntor. - "På så sätt har en hotande europeisk bankkollaps och en ny finanskris undvikits"! Återstående 10 miljarder har alltså gått till att stötta den grekiska budgeten och försök att få fart på den grekiska ekonomin. Dvs en piss i Medelhavet!

» Stanna hemma:

Säg Nej till Cannabis
För en vecka sedan stoppades en bil med den amerikanska Rap-artisten Snoop Dogg i en trafikkontroll utanför Uppsala. Tydligen uppträdde Snoop Dogg, som var passagerare, på ett sätt som gjorde polisen misstänksamma och han fördes till polisstationen för att lämna urinprov. Tydligen uppskattade inte Snoop Dogg detta, när han sedan lämnat Sverige meddelade han att han aldrig mer skulle återvända till Sverige. Nu har tydligen proverna analyserats, och som väntat var Snoop Dogg påverkad av droger när han stoppades. Det har också framkommit att det också hittades en del droger kvarlämnade på hans hotellrum när han reste. Hur som helst är det väl ingen som är förvånad. Snoop Dogg är välkänd för sin förkärlek till droger, främst cannabis. För några år sedan erkände han i en intervju att han nog rökte "80 cannabis blunts a day". Jag tycker det verkar vara överdrivet medicinerande mot den migrän han påstår att han röker för. Det är mycket möjligt att cannabis har effekt på migrän, men biverkningarna är sådana att man nog ska vara restriktiv med "medicinering". Det finns många mediciner som hjälper mot olika sjukdomar, men där biverkningarna är ännu värre så medicinerna används inte. Jag har också problem med migrän, men avstår nog från cannabis för självmedicinering. Snoop Dogg kan stanna utanför Sverige, vi tar hans hot som ett löfte.

Här behövs ingen Fjong
» Bedragare del 213:

Stackars Cherie som har blivit ensam och nu behöver Sex och "Instant Fuck". Fast det är klart, det var ju hon som lämnade pojkvännen och inte tvärtom. Så egentligen är det kanske mest synd om den stackars pojkvännen. Fast jag ska erkänna, jag lockas inte av flickor som inte kan skriva ordentligt. Sån't här SMS-språk i mejl är uteslutande irriterande. Att inte veta att ny mening inleds med versaler! Men däremot stoppa in versaler mitt i ord? Nä, det imponerar inte på mig. Hur som helst så här skriver Cherie:

InstaF*ck Request is Pending

Cherie Rosales Rosalese62@sheonabeach.com.au

Hi sweetie, where have u been? i've been trying to get a hold of u since i left my BF last week... do u want to c0me over? i have a special surpr1se for you ;) i need s*x so bad!!! i have some recent p1cs i want to show you
you can *see them here*

Kanske ska jag påpeka att exakt samma mejl, med exakt samma usla språkfel kom nästan exakt samtidigt från Alisa York, Rena Hoffman och Concetta Wiggins förutom Cherie Rosales. Och det finns säkert fler som inte ens nått fram eftersom dom har en form av numrering i titeln med nr 1, 2, 7 och 10. Hur som helst gissar jag att det hela handlar om att lockas att klicka på länken till bilderna i slutet. Och klickar man på den länken så kan nog vad som helst hända. Möjligen förutom att det börjar ryka ur skärmen! Troligen är det hela nog främst reklam får någon Dating-sajt. Länken tyder på något sådant. Släng skiten i papperskorgen!

» Ryanair:

Ryanair

För övrigt anser jag att Ryanair ska bojkottas.

Inga kommentarer: