söndag 9 augusti 2015

Om våld och Maud Olofsson

» Det meningslösa våldet:

Fredsduva
Attacken mot det romska tältlägret i Göteborg får mig att fundera över det meningslösa våld som existerar - överallt. Det finns inte en grupp som är skyldig till våld. Och i många konflikter finns det också flera som är skyldiga till att det uppstår våld. I dag vet vi inte vem eller vilka som är skyldiga till attacken i Göteborg. Läste man kommentarer och inlägg från den Sverigedemokratiska svansen så var dom redan en timme efter händelsen övertygade om att det var antingen påhittat, en grill som tänt eld eller en intern uppgörelse. Det vet man ju hur zigenare är! Ty enligt dessa grupper existerar det inget annat våld än det våld som utövas av "invandrare". Jag såg någon som i sin kommentar konstaterade att mer än 98% av all brottslighet i Sverige står just invandrare, flyktingar och andra främlingar för. För att få ihop den siffran får man nog gå många generationer tillbaka, för då är vi nästan alla ättlingar till invandrare. Men, i dag vet vi alltså inte vem som bär skulden.

Kärlek - inte våld
Men det ska handla om allt våld. Bara de senaste dagarna har vi nåtts av rapporter från alla möjliga håll i världen om helt meningslöst våld. Från USA rapporteras om en man som i går på kvällen sköt ihjäl fem barn och tre vuxna i en lägenhet i Texas. Ju större tillgång du har till dödliga vapen, desto större är risken att du också använder dessa. Det kan gälla alla skjutvapen som översvämmar USA pga liberala lagar. Men, det kan också gälla illegala handgranater och skjutvapen som översvämmar Europa (inklusive Sverige) från överfulla mer eller mindre övergivna lager på Balkan efter krigen i forna Jugoslavien. Vi läser om nya bomber i Afghanistan. Ett område som är översvämmat av dödliga vapen som stormakter försett olika grupper med för att bekämpa andra grupper. Vi hör om att beväpnade män skjutit ihjäl minst tio civila i Mali. Vi kunde också läsa i dagarna att ännu en man dött efter den mordbrand som skedde i Israel nyligen då medlemmar i extrema ortodoxa judiska grupper anfallit palestinska hem. Allt våld utfört av extrema grupper som tror att just deras religion har gett dom en rätt att ge sig på andra.

Inne på ämnet rasister och högerextremister och andra extremister så läser jag att den norska fotografen Espen Winther är förbannad på alla rasister och andra inom den Sverigedemokratiska svansen som stjäl hans vikingabilder och använder dom för sina syften. Han, och dom han fotograferar, har ingen som helst förståelse eller sympati för rasister. Men sån't struntar SD-svansen i.

» Grattis Maud:

Maud Olofsson
I dag fyller ingen annan än Maud(eraten) Olofsson 60 år. Och man ska vara generös, så jag gratulerar på bemärkelsedagen. Det är frågan om inte Maud Olofsson är den kvinnliga politiker i vårt land som betytt mest för den svenska ekonomin. Dels för det hon är stolt över, för att ha tagit initiativet till bildandet av Högeralliansen. Som fick makten i vårt land under 8 år och på den tiden hann försämra svenskarnas socialförsäkringar och Arbetslöshetsförsäkring samtidigt som man sänkte skatter och skapade ett budgetunderskott och istället gjorde det svenska näringslivet till våra nya stora bidragsmottagare. Något som på sikt har samma betydelse för vår ekonomi är hennes insats som Näringsminister att förvandla kassakon Vattenfall till något som hon helst håller tyst om. I den "hyllningsartikel" inför bemärkelsedagen som jag läser i Helsingborgs Dagblad är det mycket hon är stolt över. Där avfärdas Nuon-skandalen med följande citat från Maud: - "I sådana lägen är det viktigt att inte ta saker personligt, utan att se vad det hela handlar om. Det var mitt i en valrörelse där jag var verktyget för att komma åt Anders Borg och Fredrik Reinfeldt. Det är klart att jag inte var oberörd, men om man inte klarar av sådana påhopp ska man inte vistas i den politiska hetluften". Det var alltså påhopp för att komma åt Fredrik Reinfeldt och Anders Borg? Den ansvarstagande politikern Maud Olofsson vägrade ju att komma till Konstitutionsutskottet för att utfrågas om hur det egentligen gick till med Nuon-affären. Om hon vägrade för att skydda sig själv eller för att skydda Fredrik Reinfeldt blev väl aldrig riktigt klarlagt. Sanningen är den att Vattenfalls affärer ute i Europa kostat oss skattebetalare multum. Nuon-affären har kostat de svenska skattebetalarna 50 miljarder kronor än så länge medan affärer i tysk kolkraft än så länge "bara" är uppe i 20 miljarder. Dom där 70 miljarderna blir mycket förenklat 7.000 kronor för varje svensk, från nyfödd bebis till pensionär. Tyvärr är det inte slut där. Men på den punkten är Maud Olofsson inte lika intresserad av att prata. Hur som helst, grattis på födelsedagen! Någon present blir det inte, men du kunde ju skicka dom där 35.000 kronor som du försnillat för min familj så ska jag fundera på att skicka en ros till dig, en riktig vacker RÖD ros!

» Ryanair:

Ryanair

För övrigt anser jag att Ryanair ska bojkottas.

Inga kommentarer: