söndag 12 oktober 2014

Socialdemokratins skam

» Skicklig marknadsföring: En Daniel Suhonen har tydligen skrivit en bok om Håkan Juholt. En bok som verkar vara full med riktigt snaskigt skvaller av mer eller mindre tillförlitlig grad. Och han har (eller förlaget...) mycket skickligt läckt diverse snaskigt urval till media för att få rejält med förhandspublicitet. Expressen berättar t.ex. att Håkan Juholt berättat anekdoter om hur Knugen klantat till sig på Utrikesnämndens sammanträde. Tydligen ska den stackars karlen gjort bort sig rejält så att både Håkan Juholt och Carl Bildt haft svårt för att hålla sig från skratt. Fast det kan väl inte vara någon statshemlighet att Knugen inte är rikets största ljushuvud. Vilket Expressen tydligen försöker få det till att vara - en statshemlighet alltså.

Till andra tidningar har Suhonen läckt snaskiga detaljer om hur Socialdemokratins högerflygel konspirerade för att avsätta Håkan Juholt. Aftonbladet ägnar på lördagen en hel del utrymme åt att berätta hur det gick till när Högerflygeln med Mona Sahlin, Mikael Damberg och Carin Jämtin bland annat konspirerade för att avsätta Håkan Juholt. Konspirationer som på många sätt var vidriga och en skam för det Socialdemokratiska partiet. En av de som INTE deltog i motarbetandet var, enligt boken, Stefan Löfven. I en intervju i Aftonbladet med Håkan Juholt kan vi utläsa en hel del:

- "Hur ser du på Stefan Löfven som partiledare?"
- "Vi har en väldigt bra partiledare. Jag är mycket angelägen om att vara lojal med min efterträdare. Om företrädaren är illojal blir det väldigt svårt."
- "Tycker du att din egen företrädare Mona Sahlin var lojal mot dig?"
- "Det får jag återkomma till..."

Som sagt, - "Det får jag återkomma till" är ett uteblivet svar som säger mycket mer än ett fullständigt svar kunnat säga.

Håkan Juholt och min mamma

Håkan Juholt och min mamma i samspråk

Palestinas flagga
» En verklig sanningssägare: I ett debattinlägg "exklusivt" skrivet för Dagens Nyheter går Israels utrikesminister Avigdor Liberman till storms mot Stefan Löfvens löfte att Sverige nu ska göra det som de flesta länder i världen redan gjort, dvs erkänna Palestina. Enligt Avigdor Liberman är uppenbarligen alla som inte till 100% stödjer Israel att beteckna som Israels fiender. Om man vill skapa en fredlig utveckling i området så ska man inte behandla båda parter lika utan Israel ska stöttas och Palestinierna motarbetas. Nu är Avigdor Liberman verkligen ingen neutral sanningssägare. Han har bland annat hävdat att israeliska parlamentsledamöter som samtalar med Hamas bör avrättas, att Israel borde bekämpa Hamas på samma sätt som USA bekämpade Japan under andra världskriget (det vill säga med kärnvapen) och att Gaza borde behandlas "som Tjetjenien". Han tycker också att araber som bor i Israel ska avge en lojalitetsförklaring till den judiska staten Israel. Just det faktum att Israel har en utrikesminister som är så extremnationalistisk som Avigdor Liberman gör att jag är pessimistiskt inför förutsättningar för en fredlig lösning inom den närmaste tiden. Men jag är övertygad om att möjligheterna ökar om vi behandlar båda parter lika. Och ett sätt att behandla båda parter lika är att erkänna Palestina och det borde också vara att avbryta det militära samarbete som finns med Israel.

» Kreativ ax-till-limpa-lobbyist: En av de intresseorganïsationer som har sämst anslutningsgrad måste vara Villaägarnas Riksförbund. 294.000 av villaägarhushållen är medlemmar i Villaägarna. Hur många villor finns det i Sverige? Anslutningsgraden är helt enkelt usel! En facklig organisation med lika dålig anslutningsgrad skulle anses befinna sig i kris. Och det beror naturligtvis på att väldigt många villaägare (som jag själv) helt enkelt tycker att man bedriver fel politik. Jag, och många med mig, sympatiserar helt enkelt inte med de åsikter som organisationen driver. Rubriken i början är stulen från en platsannons. - "Vill du bygga din egen plattform som talesperson i politiska frågor kopplat till ett tryggt boende?" frågar man. Jag tror inte att jag vill söka jobbet, och jag hade nog inte fått det heller om jag sökt. För övrigt tycker jag att Fastighetsskatten borde återinföras! Inte bara den orättvisa Fastighetsavgift som vi betalar i dag. Vi med mindre, lägre taxerade villor på "landsbygden" betalar lika mycket som mångmiljonärerna betalar för sina lyxvillor i Danderyd osv.

Inga kommentarer: