lördag 18 oktober 2014

Ryssar, Åkesson och Vilks

Rysk ubåt
» Ryssen kommer: Det är tydligen nya ryska U-båtar i Stockholms skärgård. Eller minkar? Eller pruttande fiskar? Eller kanske bara behov av mer pengar till militären? Hur som helst har det blåsts igång en rejäl jakt på "undervattensverksamhet" i dagarna. Om jag förstått det hela rätt är det "någon" som är "trovärdig" som sett något. Så då måste det ju vara en rysk ubåt som förirrat sig in ibland alla öarna. Jag har nämligen svårt för att tro att dom skulle ge sig in i skärgården medvetet för att spionera. Pinsamheten att riskera att åka fast är nog för stor för detta. För det kan ju naturligtvis inte vara någon ubåt från någon annan stat än Ryssland. Visserligen säger man det ju inte klart ut från militären, men vi begriper ju alla vad man kan läsa mellan raderna. Läs t.ex. vad Svenska Dagbladet skriver. Här handlar det inte om någon ifrågasättande och kritiskt granskande journalistik! Och Sveriges Radio är inte mer granskande. För som vi vet så är ju Ryssland redan i krig med väst. Den svenska rysskräcken finns alltid där. Och den handlar egentligen inte om hot från Kommunism, från Putin eller något liknande. Den handlar om hotet från Ryssland, ett hot som funnits i många hundratals år. De senaste krigen med Ryssland ukämpades 1808-1809, det s.k. Finska kriget och 1788-1790 då Gustav III attackerade Ryssland, men det slutade i fiasko. I år har faktiskt Sverige hållit sig utanför krig i 200 år. En unik prestation som faktiskt förbigåtts med ganska stor tystnad. Det skulle ju ha firats! Men det finns nog någon baktanke?

Jimmie Åkesson
» Sverigedumokrater i stort och smått: I onsdags funderade jag över vart Jimmie Åkesson tagit vägen. Jag funderade på ifall han kanske tagit sitt förnuft till fånga och sökt vård för sitt spelmissbruk. Men jag hade tydligen fel. Jimmie har helt enkelt gått in i väggen, han har blivit utbränd. Detta är inget att glädjas åt, inget att göra sig rolig över. Det är alltid tragiskt när någon blir sjuk och inte mår bra. Fast jag tycker det är fult att lägga hela skulden på medias granskning av Sverigedumokraterna. Istället borde Jimmie lagt skulden på alla de andra Sverigedumkraterna som inte har den kompetens som krävs. Medias intensiva granskning beror på den egoistiska och rasistiska politik som förs av SD. Granskningen beror på alla de inkompetenta rasister och allmänna klantar som bemannar Sverigedumokraterna under Jimmie Åkesson. Det är medias granskning av dessa idéer och dessa idioter som gjort livet hårt för Jimmie Åkesson. Vila upp dig och fundera över vad ditt parti står för Jimmie! Men detta var inte enda motgången för Sverigedumokraterna i dagarna. Helt plötsligt rasade SD:s grupp i EU-Parlamentet ihop sedan en av ledamöterna valt att lämna gruppen. Och då blev den för liten och är inte längre en partigrupp. Taskigt, men sant. Jag tycker inte synd om dom!

» Bedragare del 24: Dagens bedragare verkar tro att jag är kund hos Swedbank, vilket jag inte är.

Bästa kund.

Vi märkte ogiltiga inloggning till ditt konto online från en okänd IP-adress.
Därför har vi tillfälligt stängt ditt konto.
Vi behöver uppdatera din bankinformation.
SwedBank kommer att återaktiveras nu! Om du uppdaterar din faktureringsinformation idag av

verifiera ditt konto

Om man ska lyckas luras så kan man väl börja med att skriva korrekt svenska. Och dessutom skriver väl Swedbank aldrig som SwedBank? Och att skicka det hela från någon gratis epostjänst (SwedBank@Mail.se) ökar ju inte trovärdigheten. Jag blir så trött...

Lars Vilks redo
» Vilks vilse i pannkakan: Lars Vilks är en omtalad "konstnär". En man med många idéer men med rejäl brist på omdöme. Ett exempel är hans byggnadsverk Nimis och Arx som han byggt inne i Kullabergs naturreservat på Kullahalvön här i Nordvästskåne. I ett naturreservat gäller naturligtvis totalstopp för byggande, men genom att bryta mot lagen blir ju konstverket ännu mer omtalat. Därav Lars Vilks berömmelse. Intressant är att det största "verket" Nimis uppges av Lars Vilks vara byggd av drivved. För några år sedan dömdes dock Lars Vilks för åverkan i naturreservatet. Han hade helt enkelt huggit ner träd inne i naturreservatet för att få ihop byggmaterial till sitt bygge. Anmälan gjordes av de poliser som var utkommenderade för att skydda Lars Vilks, men som uppenbarligen tyckte att han gick ett steg för långt när han började skövla skogen inne i naturreservatet. Det gör att vi kommer in på nästa berömmelse för Lars Vilks. Hans teckningar av profeten Mohammed som rondellhund som gjort att han mordhotats av islamister - och fått ännu mer publicitet. Lars Vilks har sedan dess dykt upp i ett antal sammanhang där det framgår klart att han i sin "konstnärsgärning" även drivs att en stark islamofobi. Vi kan läsa om hur Lars Vilks vid flera tillfällen dykt upp till försvar för en annan svensk "konstnär", Dan Parks, som flera gånger dömts för hets mot folkgrupp. Lars Vilks har också flera gånger dykt upp som föreläsare i islamofobiska och rasistiska sammanhang. Den stora sanningen är dock att Lars Vilks räknar framgången i publicitet, och då kvittar det vad det skrivs om honom. Alltså har även jag härmed hjälpt till i hans konstnärsgärning genom att skriva om honom. Jag tror att jag döper detta Lars Vilks-verk till BRÖL!

4 kommentarer:

Anonym sa...

ABBA - Happy New Year

Выпит шампань,
Фейрверков блеск погас.
Прочь тусовка слилась,
Кинув весь бардак на нас.

Утром снова рутина,
Беспросветная тоска.
Кто же веник возьмёт,
Скажет мусору «пока»? А?

В новом году
Беды пройдут…
Может нам из Migration’а приведут
Asylsökare – и те всё уберут.
В новом году
Канут в воду
Мифы о социализме – слышали,
Да не по чину руки пачкать нам, ведь мы –
Раса высшая.

С вас смеюсь, шведюки –
Крысы-мыши-хомяки –
Всем пресытились и
Изнывают от тоски.

Приезжайте в Россию –
В Волгоград или в Чечню,
И поймёте, сравнив,
Что, блаженствуя в раю,
Грех роптать на жизнь свою.

В новом году
Вас развлекут
Русские – те, что идут всё да идут,
В субмарине возле Gottland’a всплывут.
В новом году
Цены взлетят,
Парни SD-шные* в Риксдаге победят
Sosse** co skit’ом замешают и съедят -
Только мусор так и не уберут.
______________________________________________________ *Парни SD-шные - Sverigedemokraterna
**Sosse - Socialdemokraterna

Sven Tycker sa...

Ovan ser vi ett exempel på Sverigedemokratisk kompetens. Ett försök att skriva en text som sedan översatts av Google till ryska. Kanske i ett försök att ha humor, kanske i ett försök att "lura" mig. Hur som helst visar det på SD-humor - dvs brist på humor. Och att man inte vågar stå för det hela utan är anonym säger allt.

Anonym sa...

hej lille gubbe. nu tar du fel med det.

inget vin mer
fyrverkeriet slocknat
alla gäster lämnat oss
bara vi två stannar kvar mitt i den hemska oordningen överallt

jävla rutin samt vemod kommer på morgonen
vem är det då som tar riset i handen
för att städa bort hela skräpet?

i det kommande året
blir alla problem bort.
kanske skickar de i Migrationer
ett par asylsokare till oss, så ska de städa allt.
i det kommande året
tar alla de socialistiska myterna slut,
dem hade vi redan hört,
men våra händer ska bevaras iaf rena, för vi hör till den överstående rasen.

jag skrattar åt er svenskar-
era möss-råttor-hamstrar.
ni lidet väl av vemod darför
att ni är så extremt överflöda ekonomiskt sätt.

välkommen till Ryssland, Volgograd eller Tjejen
så ska ni jämföra och förstå
att ni lever i ett riktigt paradis.
synd om er att vara obelåtna på livet.

i det kommande året
blir ni underhållna
av ryssarna, tydligen dem som kommer och kommer-
dess ubåt ska dyka upp vid Gottland.
i det kommande året
skall priserna höjas upp
Killarna i SD vinner i Riksdagsvalet,
de ska blanda ihop sossarna med skit och äta upp dem alla.
Men - inte ska de städa bort hela skräper efter sig.

Anonym sa...

bäste Sven! varför blev du genast så rädd för mina kommentarer? säpoanställd, va?
ta lugn, du är alltid välkommen till våran ryska bloggosfär för att trolla om du vill

http://valhalla.ulver.com/f200/