torsdag 16 oktober 2014

Skandaler, rökning och Palestina

Avskaffa monarkin
» Avskaffa monarkin: Jan Scherman berättar i Aftonbladet i dag med anledning av en nyutgåva av Johan Åsards bok om Walter Sommerlaths nazistiska bakgrund om det fula spelet från rojalismens vänner för att smutskasta de som inte bugade för Silvia Sommerlaths försök att tysta ner verkligheten. Boken berättar om Silvias pappas bakgrund som nazist under Hitlers tid vid makten i Tyskland. En sanning som vår drottning Silvia gjort allt för att dölja och sudda ut. Boken berättar nu om hur rojalismens vänner som Advokatsamfundets ordförande Anne Ramberg (tillika aktiv i Kungliga patriotiska sällskapet) och professorn i straffrätt Madeleine Leijonhufvud (då ordförande för Silvias stiftelse Childhood) arbetade aktivt för att smutskasta de som avslöjade sanningen. Det framgår tydligt hur Drottningens vänner använt mer eller mindre acceptabla metoder för att tysta ner sanningen och smutskasta de som vill sprida sanningen. Det ska påpekas att Silvia Sommerlath inte har något som helst ansvar för vad hennes pappa gjorde på 40-talet. Han var inte den enda som lockades av de nazistiska idéerna. Och Silvia är inte den enda som har släktingar med ett tvivelaktigt förflutet - och som helt saknar ansvar för detta. Däremot har hon ansvar för att försöka tysta ner sanningen och medvetet försöka förneka verkligheten. DET är skandalen, inte Walter Sommerlaths bakgrund. Gå med i Republikanska Föreningen. Medlemskap i Republikanska Föreningen kostar bara 200 kronor till plusgiro 114 96 91-6.

Fimpa - NU
» Visita på krigsstigen igen: Folkhälsomyndigheten vill hjälpa oss icke-rökare att bättre slippa stanken från hänsynslösa rökare. Man föreslår därför att införa ytterligare områden med rökförbud. Man förslår nu bland annat ett förbud mot rökning i busskurer, på lekplatser, i entréer till t.ex. Vårdcentraler och på uteserveringar. Ett alldeles utmärkt förslag! Vi som är icke-rökare ska inte behöva utsättas för stanken och få våra kläder förpestade när vi vistas på offentliga platser. Fast alla är inte nöjda. I Metro skriver Lisa Magnusson och verkar inte ha fattat ett dugg. Hon tycker att man då kan förbjuda biltrafik också. Visst kan vi göra inskränkningar i biltrafiken pga alla de hundratals som dör årligen pga den, men biltrafiken tillför ju faktiskt något gott också så ett förbud vore ju fel väg. Jag tror nu inte att Lisa Magnusson menar allvar heller. Det gäller ju att komma med något rubriksättande så att hon får läsare. En annan grupp som åter är på krigsstigen verkar vara Krognäringen. Dom är rädda för ordningen. Fast om det är problem med ordningen är nog ett förbud mot all form av alkoholförtäring en bättre metod. Vi får väl se om Visita (som Krognäringen valt som intetsägande namn) drar igång en ny kampanj om det kommer ett politiskt förslag. Trippelstöten kan dom ju kalla det. Det finns kanske några miljoner kvar i kassorna efter alla miljoner som satsades på att rädda kvar Högeralliansregeringen genom kampanjen Dubbelstöten. Som ju handlade om att rädda kvar skattesubventionerna av Krog- och Restaurangbranschen. Gamla Centerledaren Maud Olofsson blåste mer än 10 miljoner kronor av Krog- och Restaurangnäringens pengar på att rädda kvar subventionerna och Högeralliansregeringen. Om arbetsgivaravgiften blev lika för ungdomar som för vuxna skulle ju Restaurangnäringen gå under och alla ungdomar förlora sina jobb. Fast det mesta tyder på att de mesta av skattesubventionerna användes för att öka vinsterna. En granskning som gjordes visade att de stjärnkockar som gick ut kraftigt inte alls hade anställt fler, snarare tvärtom. Däremot hade deras vinster ökat! Begränsa rökningen! Bra tänkt Folkhälsomyndigheten! Det är bara att lyda nu Stefan Löfven!

Palestina flagga
» Erkänna Palestina: Stefan Löfvens våldsamt kritiserade besked om att Sverige nu har för avsikt att erkänna Palestina verkar sprida sig. När de värsta kritikerna blåste på som mest kunde man tro att Sverige var först i världen att erkänna Palestina. Faktum är att mer än hälften av världens stater redan erkänt Palestina. I Norden har t.ex. Island redan tidigare gjort det. Och nu verkar det alltså sprida sig. Det brittiska parlamentet har med överväldigande majoritet (274 - 12), över alla partigränser, beslutat att vädja till den brittiska regeringen att erkänna Palestina. Utrikesutskottets konservative ordförande, tidigare stark Israelvän, har bytt åsikt. Den senaste annekteringen av palestinsk mark fick honom att byta åsikt. - "Om Israel förlorar sådana som mig kommer dom att förlora många andra" kommenterade han varför han röstade för att det nu är dags att erkänna Palestina. Den tidigare konservativa ministern Alan Duncan sade: - "Att vägra erkännande av Palestina är detsamma som att ge Israel vetorätt över vår utrikespolitik". Den våldsamma upprördheten bland Högerallianspolitiker i Sverige handlar nog mest om vägran att acceptera att man förlorat valet och en önskan att gnälla på allt som kommer från Stefan Löfven.

Inga kommentarer: