torsdag 23 oktober 2014

Byråkrati och äkta höger

Försäkringskassan
» Försäkringskassans byråkrati: Jag har haft "förmånen" av att ha haft kontakt med min gamla arbetsgivare under mer än 30 år, Försäkringskassan - från andra sidan. Dvs som "kund" som det ju heter så vackert numera. Jag tvingades nämligen nyligen ta ut en halv dag med Tillfällig Föräldrapenning - Vård av sjukt barn. Eftersom jag inte är storkund så var ju naturligtvis min registrerade uppgift om inkomst, den s.k. Sjukpenninggrundande Inkomsten, inte aktuell. Det är inte så lätt att räkna fram denna exakt om man jobbar en hel del OB. Så i går fick jag brev från Försäkringskassan om att min uppgift om inkomst inte stämde överens med arbetsgivaren. Det skiljde 2.400 kronor per år eller 0,7% ungefär räknade jag fram. Och jag har nu tre val. Att skriva brev och betala porto för att berätta att det inte alls är omöjligt att arbetsgivarens framräknade uppgift är korrekt. Eller att ringa en automatisk kundtjänst och försöka få en dator att begripa vad jag vill ha sagt. Eller helt enkelt vänta några veckor på att Försäkringskassan tar arbetsgivarens uppgift eftersom jag inte hört av mig. Ett fjärde alternativ som jag trodde var möjligt, dvs att logga in på Mina Sidor med Bank-ID och meddela att jag accepterar arbetsgivarens uppgifter är tydligen inte möjligt. Det är inte helt säkert säger man. Hur det då kan vara helt säkert att fylla i blanketten från början den vägen begriper jag inte. Ett femte alternativ, att besöka ett lokalkontor och berätta det hela är ju sedan länge helt avskaffat. Och antagligen hade jag då tvingats legitimera mig av säkerhetsskäl om den möjligheten hade funnits. Ett sjätte alternativ hade ju varit att man godtog mina uppgifter om dom inte skiljde sig från arbetsgivarens med mer än några procent är tydligen också avskaffat. Undrar var gränsen går i dag. 100 kronor? Hur som helst måste det skickas ut en mängd mellanskillnadsbrev numera. Sunt förnuft som fanns på min tid har tydligen avskaffats.

Slantar
» Dagens skratt: I dag lämnade Magdalena Andersson över den nya budgeten. Och det var tydligen lite kaosartat förstod jag. Journalisterna fick inte komma fram som dom ville för polisen, och då kallas det kaos. Annars var man naturligtvis inte nöjda från oppositionspartierna. Någonstans långt innerst inne har dom inte velat förstå att svenska folket var så taskiga mot dom att dom fick sparken. För om valet visade något, så var det väl just det - att Högeralliansregeringen fick sparken. I dag gick det så fort att Gnäll-Fia, Centerpartiets Annie Lööf, försade sig. - "Alliansregeringen... nä förlåt mig, ta om det där, någon sådan har vi ju inte längre..." var hennes spontana första kommentar. På ett ungefär lät det så i varje fall i SVT:s Rapport på kvällen. Riktig humor. Fast egentligen var Svenska Dagbladets huvudledare i dag också komisk. - Rädda Sverige, avsätt regeringen är rubriken. Komik på högsta nivå.

Fjollträsk
» Stockholmskan som tar över: Konkurrensen om vem som ska ta över ledningen av Högeralliansen kommer att bli intensiv. Men så förespråkar dom ju också att en fri konkurrens ger ett bättre slutresultat. Gnäll-Fia, Centerns Annie Lööf, har ju ett litet försprång eftersom hon ju redan har sin plattform klar. Sedan har hon ju en nackdel av att komma från ett lilleputt-parti. Och det verkar inte heller finnas någon tendens för Centern att växa. Främsta konkurrenten kommer att bli kommande Moderatledaren Anna "Stockholmare är smartare än lantisar" Kinberg Batra som redan fungerar som Moderatledare även om hon inte valts än. Men inom Moderaterna verkar man ha bestämt sig. Och ett led i detta är detta idolporträtt som Svenska Dagbladet publicerade för några dagar sedan. En förhoppning från många traditionella Moderater är att Moderaterna nu ska återvända till sina rötter. Det ska vara slut på fjäskandet med mittenväljarna. Men som Svenska Dagbladet befarar så innebär detta att Moderaterna på sikt återvänder till att vara ett parti på cirka 15% istället. Men önskan om en återgång till äkta högerpolitik är stark. Ett exempel är detta inlägg i dagens Helsingborgs Dagblad från Naomi Abramowicz med rubriken "Efterlyses: ett nytt högerparti". Fast allra roligast är en av kommentatorernas beskrivning av oppositionspartierna. Läs och begrunda: - "Personligen skulle jag vilja se en konservativ sväng hos Kd så de kan ta över många såna frågor. Finns ett stor gap åt höger där inget parti finns idag. Samtliga slåss i mitten eller till vänster om mitten. Moderaterna är ett oröstbart vänsteralternativ idag, SD är främlingsfientliga(are) sossar, Fp är NATO/EU vurmande kommunister, Centerpartisterna verkar gå på droger. Politiken och landet har dragits långt åt socialism under borgerliga regeringar." Läs en gång till och njut...

» Bedragare del 29: Jag har fått mejl från en Helena Lindberg i Argentina som tycker att jag ska låna pengar av henne. Räntan ska visst vara 3%. Men jag måste säga att översättningen lämnar en hel del övrigt att önska. Det är till och med en dålig Google-översättning.

Kredit på noll kostnad avtal
Du behöver ett lån av pengar till reducerad: helena.lindberg@outlook.com
Du är registrerad, Bank förbjudna och du har inte stöd för banker eller bättre har du ett projekt och behöver för finansiering, dåliga krediter post eller pengar för att betala räkningar, fond för att investera i företag, jag är där för du hjälpa eftersom ingen har rätt att vara lycklig ensam. Jag är en individ i expertis och finansiering kunna göra dig ett lån som sträcker sig från €5000 €5.500.000 för en ränta på 3% till någon seriös och ärlig person kunna betala tillbaka och med villkor som gör livet lättare. Har någon i behov av ett lån gör inte tveka att kontakta mig om du vill veta mer om min bra villkor.Snabbt kontakta mig via mail: helena.lindberg@outlook.com

Visst är det komiskt? Om NÅGON nappar på det här så har jag totalt tappat tron på mänskligheten.

Inga kommentarer: