torsdag 9 oktober 2014

Palestina, Folkpartiet och Sverigedemokraterna

Israels flagga
Palestina flagga
» En applåd till Stefan Löfven: De svenska Israelvänner som vill fortsätta stödja den israeliska ockupationspolitiken är i chocktillstånd. Löftet i Regeringsförklaringen att Sverige nu hade för avsikt att erkänna Palestina sprider chockvågor i den israeliska fan-klubben. Jag läser att Göran Hägglund i Riksdagen pratat om "hitte på-principer". Och han fortsatte med: - "Det är jättekonstigt att man lämnar ett sådant viktigt besked till riksdagen utan att höra utrikesnämnden". Själv är jag, som jag sagt tidigare, lite förundrad över vad Regeringsförklaringen egentligen ska användas till om man måste ta allt i utskott osv först. Då blir ju Regeringsdeklaration ganska kortfattad. Sedan får naturligtvis frågor tas upp i utskott, utredningar, riksdag osv innan beslut kan göras. Göran Hägglund fortsatte med: - "Sverige placerar sig i ett mycket, mycket tvivelaktigt sällskap av länder och lämnar det sällskap som vi faktiskt hör hemma till värderingsmässigt". Själv undrar jag vad Göran Hägglund har mot vår Nordiska kollega Island t.ex. som är ett av de över 100-talet länder i världen som redan erkänt Palestina. Bra Stefan Löfven! Det här var verkligen på tiden att markera att nu är det dags att få igång förhandlingar mellan två jämnbördiga parter som måste respektera den andra parten. Det är dags för Israel att acceptera att det palestinska folket har rätt till sin egen stat och att Israel måste lämna ockuperad och stulen mark. Och det är dags för Palestina att acceptera att man måste i framtiden leva i fred och granne med ett Israel. Sverige erkänner båda parters rätt och båda parters skyldigheter.

» Stäng ner de gamla kärnkraftsreaktorerna: Lönsamheten för de äldsta kärnkraftsreaktorerna är mycket tveksam. Utan subventioner från skattebetalarna skulle förlusterna bli för stora. Skärpta krav på säkerheten efter olyckan i Japan försämrar lönsamheten ännu mer. Men för att rädda de äldsta reaktorerna verkar ansvariga myndigheter vara inne på att mildra kraven på de äldsta reaktorerna. Detta för att förhindra att kraftbolagen ska välja att stänga reaktorerna av lönsamhetsskäl. Men just nu är det Ringhals 2 som har störst problem. Reaktorn har hållits stängd en tid för service och uppgradering. Men provtryckning visar att reaktorn läcker så det blir till att fortsätta hålla reaktorn stängd. Stäng ner skiten helt!

» Bedragare del 22: I dagens skörd hittade jag det här trevliga mejlet från Gateway Church som jag får till skall vara en kyrka i Austin, Texas, USA. Man dom har verkligen inte fått några slantar från mej. Varför pengarna kommit fram men inte behandlats begriper jag inte. Kanske står det förklarat i den bilaga som bifogats. Man jag tror jag avstår från att öppna denna.

Bedragare

Your payment #234278
Giovana [bettie.hilbert@gatewaychurch.net]
Skickat: den 9 oktober 2014 16:35
Till: sven@swl.nu
Bifogade filer: Malware Alert Text.txt? (216 B?)

The submission for reference 810/823568 was successfully received and was not processed.

Check attached copy for more information.

This is an automatically generated email. Please do not reply as the email address is not monitored for received mail.

Skulle ni få samma mejl - släng skiten!

Kanske dags att återvända till militären
» Folkpartistisk självkritik: Den har ännu inte nått fram till Jan Björklund, men det förekommer faktiskt intern kritik i Folkpartiet. Om Jan Björklunds dagliga raseriutbrott beror på att han fortfarande inte fattat att det gick åt skogen för Folkpartiet, eller om det kanske beror på att han fattat att det gick åt skogen, det vet jag inte. Hur som helst var ju Folkpartiet det parti som tappade mest jämfört med förra valet. Partiet gjorde det näst sämsta resultatet någonsin i partiets historia och är nu det näst minsta partiet i Riksdagen. Att Vänsterpartiet är större än Folkpartiet torde vara ganska unikt. Och nu börjar den interna kritiken puffa upp. - "Hoppas att valanalysgruppen är modig och kritisk. För det är högre upp i näringskedjan som beslut om politik och kampanj fattats" skriver Jenny Sonesson som är styrelseledamot i Liberala Kvinnor. Kanske är det så att Jan Björklunds dagliga utbrott beror på att han börjar känna att marken under honom håller på att rämna. Jag har kanske haft fel när jag trott att det beror på att han inte förstått att valet gick åt he-vete!

» Om SD:s svans: Sverigedemokraterna skiljer sig från alla de övriga partierna i Riksdagen. Partiet har en mycket mörk bakgrund och historia, partiet innehåller en mycket stor grupp personer utan någon som helst moral och partiet har en svans som ofta är mycket vidrig. Efter ett inlägg på Facebook om SD:s Björn Söder vällde vidrigheterna in till Håkan Juholt via Facebook och E-post. - "Nästa gång du vandrar till riksdagen, akta dig inte för flygande tårtor efter vad du skrev om Björn Söder. Du borde hålla huvudet lågt innan du blir nästa Olof Palme" skrev någon.

- "I dag var en svart dag i Sveriges riksdag. För första gången i demokratins historia leddes riksdagens arbete av en ledande homofob och rasist med starka kopplingar till nazism och fascism. Min värsta dag under 20 år som riksdagsledamot" skrev Håkan Juholt. Jag instämmer!

xxxxx

Sverigedemokraternas skugga

Inga kommentarer: