tisdag 17 maj 2022

Ska man skratta eller gråta

» Timbro-maffian slår till igen.

När man läser debattinlägg och insändare i tidningarna så händer det ibland att man undrar om det hela ska ses som satir eller ett skämt. Idéerna som framförs är så korkade att tanken på satir är det första som dyker upp i hjärnan. Så var det med det här debattinlägget i Aftonbladet när jag läste rubriken. Men så såg jag vem det var som skrivit debattinlägget och då insåg jag att det faktiskt var på fullt allvar - tyvärr!

En klassisk reklam för Föräldrapenningen
Det handlar om en debattartikel från Kajsa Dovstad på näringslivets högermegafon Timbro som skrivit en debattartikel med rubriken: - "Föräldraledighet ska inte gå till semester". Det är helt enkelt Kajsa Dovstad som fortsätter sitt korståg mot den svenska föräldraförsäkringen. Jag har kommenteras hennes tokigheter tidigare här på Sven Tycker. I april 2020 skrev hon en debattartikel i Expressen med rubriken: - Dra in föräldraledigheten för vårdens lattemammor och i april 2019 hade han varit framme i Aftonbladet med: Rädda vår välfärd med kortad föräldraledighet. Jag undrar verkligen vilka hemska erfarenheter den stackars Kajsa har av föräldraförsäkringen eller av barn rent allmänt? Jag tycker nästan synd om den stackars damen?

Fast det hela kan kanske förklaras så enkelt som att hon har rent allmänt reaktionära idéer. Den 22 juni 2019 fick Kajsa och några andra reaktionärer ute på högersidan mig till att bland annat räkna upp alla små invandraraffärer vi har begåvats med i mitt eget lilla Åstorp. Kajsa Dovstad hade istället drabbats av Ett Jimmie moment när hon inte hittat någon annan livsmedelsbutik än en invandrarbutik och då blivit upprörd över allt som erbjöds i matväg som hon inte kunde äta. Den stackars damen!

Åstorp har sedan dess begåvats med ytterligare affärer med invandrarspecialitet. Den vietnamesiska affären finns kvar. Även ett par med mat från Mellanöstern. På kort tid har vi fått en med mat från Balkan och en specialiserad på mat från Transylvanien, Rumänien. Jag tycker bara det är kul, men reaktionären Kajsa Dovstad blir alltså upprörd och får tydligen sympatier för Jimmie Åkesson när hon ser det hela.

Hur som helst verkar hon bedriva ett korståg mot den svenska Föräldraförsäkringen. Något som gör mig extra upprörd. Jag har i mitt yrkesliv drygt 30 års anställning på Försäkringskassan. Den mesta tiden har jag jobbat med just föräldraförsäkringen. Det är många hundratals blivande mammor och pappor här i Åstorp som jag hållit informationsmöten med för att berätta om försäkringen. Vad den innehåller, vilka regler som gäller och hur man kan utnyttja den. Att läsa Kajsa Dovstads reaktionära korståg mot denna fantastiska försäkring gör mig uppriktigt sagt riktigt rejält förbannad.

Hon vet f-n i mig inte vad hon pratar om. Det måste handla om några hemska upplevelser tidigare i livet som gett henne denna hatiska inställning till föräldraförsäkringen.

Leve Sverige! Leve Föräldrapenningen!

Dra dit där du hör hemma Kajsa Dovstad!

Läs:
Föräldraledighet ska inte gå till semester. - Kajsa Dovstad i Aftonbladet
Föräldrapenning. - Försäkringskassan

Inga kommentarer: