lördag 28 maj 2022

Du skall inte vittna falskt mot din nästa

» Du ska inte ljuga.

Så lyder det åttonde budet. Eller i vissa versioner det nionde budet med lite olika ordalydelse. Hur som helst så handlar det om att man ska inte ljuga utan tala sanning. Något som en hel del medborgare borde fundera lite mer över. Oberoende av religiös tro!

Ebba står i predikstolen och ljuger
Det är inte så många dagar sedan KD:s Ebba Busch blev mäkta förgrymmad över att Sveriges Radios sändningar på några språk hade översatt lite fel. Istället för "islamister" så sade man snarast "muslimer" rent allmänt. En ilska som spred sig snabbt bland diverse debattörer ute på den högra planhalvan som tog det hela som intäkt för ett rejält angrepp på hela Sveriges Radio och Public Service i allmänhet.

Vi vet ju alla hur vänstervridet det är på SR och SVT? Jag hade lite skriftväxling med SvD:s ledarskribent Mattias Svensson som skrev en ledarartikel på det ämnet. Jag påminde honom om hur Lars Adaktusson kunnat sitta i SVT och tycka om saker från sin utgångspunkt och sedan plötsligt bara bli KD-politiker på den högra planhalvan av det partiet. Eller att vi nästan varje dag får höra Mats Knutsson kommentera skeenden. Något som ju verkligen inte sker från en vänsterposition alltid. Jag konstaterade då att eftersom vi båda uppenbarligen var lite missnöjda då och då, från var sitt håll, så kanske SVT och SR trots allt var ganska neutrala i genomsnitt.

Hur som helst blev ju Ebba Busch ytterst upprörd över att SVT mildrade det hela och inte kunde skilja på Islamister och Muslimer i sina sändningar på ett par språk.

Nu ser jag att det inom Kristdemokraterna på sociala medier delas friskt ett inlägg som hävdar den skrämmande uppgiften om att det finns 300.000 islamister i Sverige. Eftersom det finns ungefär 300.000 aktivt utövande muslimer överhuvudtaget i Sverige så kan man tydligen inte inom Kristdemokraterna heller skilja på islamister och muslimer.

Jag förstår att man centralt från Kristdemokraterna inte alls vill kommentera vad som sprids inom Kristdemokraterna på sociala medier.

Den allmänna betydelsen av islamister är väl att det handlar om en extrem politisk våldsbejakande form av den muslimska tron. En form som de flesta muslimer tar avstånd från.

Kanske ska Ebba Busch (som vanligt) fundera lite till.

Läs:
KD i Degerfors delade falskt påstående om 300 000 islamister i Sverige. - Sveriges Radio

Inga kommentarer: