tisdag 10 maj 2022

För svensk fred

» Svensk Alliansfrihet.

NATO-älskarna har bråttom att hinna driva igenom ett svenskt avskaffande av Alliansfriheten så fort som möjligt medan man har en tillräckligt stor opinion bakom sig. Sedan kan vi ju inte bara gå ur igen om ett år när krigshetsen lagt sig. Nya spännande argument lanseras hela tiden.

Det senaste jag sett handlade om att det skulle vara bra för den svenska krigsindustrin (försvarsindustrin...) som skulle få en större marknad att vända sig till vid ett NATO-medlemskap. Själv tror jag faktiskt att det blir den motsatta effekten på lite sikt.

Det är bättre med fred
Sverige har, för att vara ett mycket litet land, en mycket stor militärindustri med en stor export av olika militära vapensystem. Detta har vi därför att den svenska staten är delfinansiär av utvecklandet av olika vapensystem, som stridsflygplan osv. Detta gör svenska staten, dvs vi skattebetalare, för att vi vill att det Alliansfria Sverige inte ska bli helt beroende av andra stater för våra inköp av försvarsmaterial. Sedan får de olika företagen, som Saab, Bofors osv, exportera dessa gemensamt utvecklade produkter för att hålla kostnaden nere för oss svenska skattebetalare.

Är det någon som tror att svenska Staten, alltså vi skattebetalare, är lika intresserade av att lägga våra skattepengar på att finansiera utvecklandet av nya militära system när vi nu är medlemmar av en militärunion (NATO alltså), där dessa produkter som behövs redan finns tillgängliga? Kommer Saab, Bofors osv att ha egna resurser för att utveckla nya produktsystem när kanske inte ens Sverige ska köpa dom?

Jag vill avsluta med att be alla NATO-älskare om ursäkt för att jag fortfarande tycker att den svenska Alliansfriheten är bättre för den svenska freden än ett NATO-medlemskap. Jag har förstått att ni blir oerhört förolämpade av att det finns någon som säger emot er. Jag ber er om ursäkt, men jag kommer att fortsätta säga emot er!

Inga kommentarer: