söndag 28 november 2021

Tuppkammen växer

» Uffes mardröm?

För närmare ett år sedan gjorde jag ett löfte. Jag lovade då att inte använda uttrycket "Sverigedumokraterna". Jag hade fått intrycket att många sympatisörer och representanter för SD kände sig nedvärderade av uttrycket. Dom kände sig helt enkelt utpekade som mindre värda än andra. Allt bara för att dom hyste en annan åsikt. Dom kände sig helt enkelt diskriminerade. Och så kan vi ju inte ha det. Vi är alla lika mycket värda, oberoende av vilket ursprung vi har. Oberoende av vilken hudfärg vi har. Oberoende av vilken religion vi har. Oberoende av vem vi vill älska. Oberoende av vilka åsikter vi har. Vi är lika mycket värda och ingen ska behandlas som mindre värd baserat på ett sådant urval.

Men, allt eftersom tuppkammen på Jimmie Åkesson och andra företrädare för SD växer känns det allt mindre relevant att använda uttrycket "demokrater" i samma mening som man talar om Jimmie Åkessons parti SD. Alltså har jag nu bestäm mig för att återigen vid behov använda uttrycket "Sverigedumokraterna" och "sverigedumokrat". Så det får bli "SD" som blir den officiella benämningen på Jimmie Åkessons parti. Jag behöver ju inte vara sämre än Ulf Kristersson och Ebba Busch så jag kan också bryta löften.

Vilka är det som är en belastning
Från SD:s Landsdagar kan vi notera att SD vill fortsätta att diskriminera vissa människor. Jag noterar till exempel att SD vill förbjuda muslimska friskolor. Det handlar inte om att man vill förbjuda religiösa friskolor. Man vill förbjuda specifikt muslimska friskolor. Det handlar inte om att man vill förbjuda friskolor som gör skillnad på pojkar och flickor. Friskolor som bryter mot reglerna om religiösa inslag i undervisningen. Friskolor som bryter mot andra regler. Friskolor som finansieras från utlandet. Friskolor som misstänks för ekonomisk brottslighet. Vad man vill är att förbjuda specifikt muslimska friskolor. Kristna är OK. Judiska är OK. Det är specifikt muslimska friskolor som ska förbjudas.

Personligen tycker jag att först och främst ska alla religiösa friskolor förbjudas. Oberoende av religion. Men SD lider av islamofobi. Sverigedumokratisk islamofobi har inget med demokrati att göra.

Om vi håller oss inom friskoleområdet så ser jag att man vill förbjuda friskolor som undervisar på andra språk än svenska. I Sverige talar man svenska. Alltså ska friskolor som vill ha undervisning på annat språk förbjudas att starta. Fast det ska tydligen inte drabba Internationella Engelska Skolan som ju har sin undervisning på engelska. Ska vi se det undantaget som en eftergift till IES-supportrarna inom Moderaterna. Det finns ju en viss koppling däremellan...

För övrigt kan vi se att man vill införa någon form av kemisk kastrering av sexförbrytare. Och det låter väl praktiskt? Tänk om man kunde ge sexförbrytare ett piller så att dom förlorar viljan till att begå sexövergrepp. Man kunde kanske forska fram ett piller att ge till tjyvar som gör att dom förlorar viljan att stjäla andras egendom? Och ett annat piller att ge till människor som använder våld och som gör att dom blir snälla och fredliga? Tänk så praktiskt! Det kunde ju till och med forskas fram ett piller att ge till människor som diskriminerar andra människor och som gör att dom istället inser att alla människor är lika mycket värda. Och ett piller som gör lata människor arbetsamma? Kanske till och med ett piller som gör sjuka människor friska? Tänk så bra det vore. Tyvärr är det inte så lätt!

Det här med sexförbrytare är ju ett bekymmer för SD. SD:s EU-parlamentariker Peter Lundgren har ju just dömts för sexuellt ofredande. När händelsen först dök upp var SD snabba med att försvara Peter Lundgren. Istället blev den kvinna som avslöjade händelsen utesluten ur partiet. Kvinnan som utsattes för Peter Lundgrens övergrepp (stoppade händerna under tröjan för att klämma på brösten) hade förtvivlat berättat för henne om händelsen. Nu har Peter Lundgren dömts till slut och man verkar inte riktigt eniga inom partiet hur man ska göra. Men som med allt annat så blir det väl Jimmie Åkessons åsikt som går vinnande ur debatten. Dvs om domen vinner laga kraft är nog Peter Lundgrens karriär inom SD slut. Sverigedumokraterna...

Men SD har lite problem med det här med sexuella brott. Läs den här listan som har lite ålder. Det kan bli många som får ett piller! SD:s rättspolitiska talesperson Tobias Andersson och SD:s seriösa kandidat till kommande justitieminister gick förra vintern mycket hårt åt Centerpartiets Fredrik Federley sedan det avslöjats att hans dåvarande sambo var dömd för pedofilibrott. Något Fredrik Federley inte visste om när dom flyttade samman. Fredrik Federleys politiska karriär tog slut och likaså hans förhållande. Det ska påpekas att jag ger mycket lite för Fredrik Federleys politiska åsikter. Jag har flera gånger varit mycket kritisk till dessa. Men vad hans sambo gjort tidigare i livet har mycket lite med det att göra. Hur som helst så avslöjar nu Aktuellt Fokus att den person som nämnda Tobias Andersson bor hemma hos är dömd till fängelse för våldtäkt mot barn, vapenbrott och brott mot vapenlagen för några år sedan. Tobias bor tydligen fortfarande hemma hos sin pappa (i varje fall är han skriven där tydligen) och det är pappan som är dömd för detta. Jag har inte riktigt förstått skillnaden. Jag anser uppriktigt sagt att det inte ska ha någon betydelse vad pappa eller sambon gjort tidigare i livet. I båda fallen alltså. Men det tycker tydligen SD, i varje fall om det gäller någon annan. Sverigedumokraterna...

Överhuvudtaget har SD en lite konstig inställning till sexbrott. Eftersom man tror att det är invandrare som begår dessa brott så ska straffen skärpas. Men när det visar sig att även "svenskar" begår sexbrott så blir det lite splittrat. Då är det ju inte så grovt. Nyligen dömdes ju vad som troligtvis är den värsta sexförbrytaren i Sverige på många år till fem års fängelse för minst 35 sexbrott. Men den så kallade ”Nytorgsmannen” Andreas Holm var ju en helt vanlig etablerad svensk så då gick det inte riktigt ihop för SD. SD-anknutna Fria Tider gick ut och försvarade brotten. I princip kunde ju tjejerna skylla sig själva. Sverigedumokraterna...

Rasism och populism

Jag tycker det ska bli spännande att följa Ulf Kristerssons och Ebba Buschs krumbukter med Jimmie Åkesson i knät under nästa valrörelse. - "Nästa år ska vi äga regeringskansliet" säger Jimmie Åkesson. Har han informerat Uffe och Ebba?

För övrigt tycker jag, apropå diskriminering i samhället, att du ska läsa den här debattartikeln i Aftonbladet. Gång på gång drabbas han av polisens rasism.

Läs:
Lista: Här är SD-politikernas våldsbrott mot kvinnor och barn. - Dagens ETC
Bor med barnvåldtäktsman – kan bli Sveriges nästa justitieminister. - Aktuellt Fokus
Här försvarar Fria Tider Sveriges mest hatade våldtäktsman. - Aktuellt Fokus
Gång på gång drabbas han av polisens rasism. - Aftonbladet debatt

Inga kommentarer: