onsdag 24 november 2021

Den gröna profilen förlorade

» Fast det gick som väntat.

Så har då, som väntat, Sverige fått sin första kvinnliga statsminister. Genom passivt stöd från Vänsterpartiet och Centerpartiet blev Magdalena Andersson vald. Nu ska det bli spännande att se om det innebär någon skillnad? Ska vi gissa att det inte blir det? Det bör ju faktiskt inte vara någon skillnad. Om vi nu tror på lika behandling oberoende av vilket kön vi har så ska vi ju inte heller förvänta oss att saker ska bli annorlunda beroende på vilket kön det handlar om. Det är annat som påverkar.

Den sanna blå Centyern
Vi kan också konstatera att Magdalena Andersson får börja som statsminister med att jobba med en högerbudget. En budget som plockats fram av den samlade svenska högern i den Brunblå sörjan. Det är intressant att notera att Annie Lööf och Centerpartiet valt att sudda bort sin gröna profil från partiemblemet. Centern valde så att det blev en budget som en vecka efter den stora klimatkonferensen i Glasgow sänker bensinpriserna för att öka konsumtionen av Bensin och Diesel. Precis som man kunde förvänta sig av det "gröna" Centerpartiet. Den Brunblå sörjans partier motiverar en sänkt skatt på bensin och diesel med att man vill gynna de boende i glesbygden som är beroende av bilen. Men verkligheten är den att det är de boende i storstäderna som kör mest bil, de som har alternativ. Det är främst de som gynnas. Nu har alltså den Brunblå sörjan bestämt att dessa grupper ska gynnas skattevägen så att utsläppen kan öka lite.

Även andra miljösatsningar på ett antal miljarder slopas nu när det tidigare gröna Centerpartiet valt sida.

Till det kan vi notera att Centern fortsätter att ställa upp för att med skatten bestraffa människor för medfödda funktionshinder, för att dom drabbats av svåra obotliga sjukdomar eller drabbats av svåra olyckor. Mer satsning på Jobbskatteavdrag (dvs ytterligare bestraffning av de som inte kan jobba) är ju tyvärr helt i enlighet med Centerpartiets profil.

Det är bara att välja en annan färg för Centern. Grön är det inte i varje fall. Tyvärr som förväntat ska jag tillägga.

Låter jag bitter? Nä, det gick ju ungefär som jag gissat så det är inget som förvånar.

Inga kommentarer: