måndag 22 november 2021

Dörrmattan tuffar till sig

» Men alla hoppas att det ska lösa sig.

Vi får hållas på halster ett tag till. Nooshi och Magdalena har inte formellt kommit överens än. Men tydligen har man kommit så långt så att talmannen Andreas Norlén nu bestämt att det ska hållas en omröstning i Riksdagen på onsdagen. Då får vi se vem som blir statsminister ett tag till.

Magdalena Andersson räknar nog med att trots allt vinna en omröstning. Dörrmattan har visserligen tuffat till sig men jag tror att Magdalena Andersson kallt räknar med att Vänsterpartiet när man till slut tvingas välja så väljer man det minst dåliga. Alltså en S+MP regering på C:s nåder framför en M+KD regering på SD:s nåder.

Jag tror uppriktigt sagt att Bluff-Uffe, Ulf Kristersson, är mer orolig än Magdalena Andersson. Om Magdalena Andersson misslyckas med att bli godkänd som regeringsbildare så går ju budet till Uffe. Och detta vill han för allt i världen undvika, det är hans värsta mardröm. Då tvingas han ju bekänna färg (den brunblå kulören) bara 9-10 månader innan det ska hållas ordinarie val. Då tvingas han ju visa hur långt han är villig att gå för att hålla Sverigedemokraterna i schack utan att släppa in dom för mycket i maktens korridorer. Något som naturligtvis inte går att genomföra. Alltså blir han tvingad att redan nu frångå sina löften (ja, jag vet att han frångår löften på löpande band). Löftesbrott som han tvingas försvara i en valrörelsen om ett drygt halvår.

Nä, både Magdalena Andersson och Ulf Kristersson hoppas att Vänsterpartiet ska släppa fram Magdalena Andersson.

Inga kommentarer: