torsdag 14 november 2019

Svartvit film

» Vem vill bo i Staffanstorp

Moderatstyrda (men helt beroende av stöd från Sverigedumokraterna) Staffanstorp som tidigare var mest kända för husvagnar på en leråker verkar nu bli mest kända som Filmstaden Staffanstorp. Jag nämnde den här helvita propagandafilmen redan i går. Syftet med filmen är tydligen att locka människor till att flytta till Staffanstorp. Det vill säga, syftet med filmen är i och för sig inget konstigt. Det är många kommuner som på olika sätt försöker locka till sig nya innevånare (dvs skattebetalare...). Fast att producera propagandafilmer är väl en något udda metod. Varje kommun beslutar dock om hur dom vill använda sina skattepengar - inom vissa gränser.

Staffanstorp
Min första invändning mot Christian Sonessons tankar är att jag tycker det är underligt att man lägger så stora resurser på att locka folk att flytta till en kommun som uppenbarligen lider av en så akut bostadsbrist. Var ska de nya Staffanstorpsbor som lockas bo? När kommunen fått flyktingar anvisade till kommunen har det ju rått total brist på boende. Man har "tvingats" hänvisa flyktingar till att bo i gamla uttjänta husvagnar som ställts upp på en leråker och man har medvetet lockat anvisade flyktingar till att bo i andra kommuner - dvs till Malmö.

Men, som jag också konstaterade så har det kanske blivit lägenheter lediga. Kommunalrådet Christian Sonessons (M) tidigare politiska sekreterare, den (ö)kända Ann Heberlein har ju flyttat från Staffanstorp till Malmö. Producenten av filmen, som förresten heter Niclas Röhr och är aktiv moderat, bor för övrigt i Malmö och inte i Staffanstorp. Så han vet väl hur det är att bo i Malmö. Men kanske dåligt om hur det är i Staffanstorp.

Hur som helst har reaktionerna på filmen varit delade. På högerextrema sajter som Fria Tider och Nordfront hyllas filmen medan andra använder ord som:
- "Är ni helt jävla tappade??!!"
- "Vidrigaste jag sett på länge"
- "Vilken vidrig film"
- "Är det ett skämt?"
- "Fy fan, vad äckligt"
- "Det mest rasistiska jag sett på år och dar"

Staffanstorps emblem
Det sista citatet kommer från Johan Edlund, webbutvecklare som skapat den mall som Staffanstorps kommuns hemsida är byggd på. Han har meddelat Staffanstorps kommun att han inte vill ha med dom att göra mer och uppmanar dom att sluta använda hans arbete.

Komikern Anders Jansson (Tiffany Persson ni vet.....) har på Twitter meddelat att Tiffany tar emot anbud från andra kommuner om en framtida flytt dit från Staffanstorp.

Men, det är inget att förvåna sig över. Christian Sonesson (M) var en av de första moderaterna till att anamma den sverigedumokratiska retoriken och synen på vår värld och på andra människor. Nu försöker man alltså använda den senaste tidens våld i Malmö för att skrämma innevånarna i Malmö till att flytta till Staffanstorp. Verkligheten är faktiskt den att våldet i form av sprängningar och skjutande minskar i Malmö sedan flera år. Överhuvudtaget så minskar brottsligheten generellt. Men media berättar en annan bild!

Jag tror jag väljer att bo kvar i mitt kära Åstorp. Jag vill verkligen inte flytta till Staffanstorp. Vem vill bo där? Där finns ju inte ens en järnvägsstation! En isolerad ö bortom allt. Jag har precis varit på ett informationsmöte här i Åstorp om byggandet av en gångbro över bangårdsområdet för att ansluta olika delar av kommunen enklare och få anslutning till järnvägsplattformarna. Ett helt nytt bostadsområde ska byggas på ett tidigare fabriksområde på andra sidan järnvägen sett från stationen. Snart får vi också ännu en järnvägsförbindelse när Pågatågen på Söderåsbanan börjar gå direkt till Malmö. Redan idag har vi Skånebanan till Helsingborg och till Hässleholm/Kristianstad. Vem f-n vill bo i Staffanstorp när man kan bo i järnvägsknuten Åstorp. En av de snabbast växande kommunerna. Med nya bostäder på gång. Ni är välkomna!

Läs lite:
Staffanstorps flyttlådor är fulla med iskall självgodhet. - Peter Fällmar Andersson i Helsingborgs Dagblad
Kioskpersonal byttes ut i Staffanstorp-filmen: ”Ingen frågade mig”. - Dagens ETC
Det mest rasistiska jag sett på år och dar. - Dagens ETC
Tiffany Persson hotar flytta från Staffanstorp – men vart? - Aftonbladet
Stark kritik mot Staffanstorps nya reklamfilm. - Dagens Nyheter
Staffanstorps film lika blond som blåögd. - Per Svensson i Dagens Nyheter

Inga kommentarer: