måndag 18 november 2019

Liberalerna

» Mer statliga bidrag

Så har då även Liberalerna hållit sitt Landsmöte. Ett möte som präglats av kamp mellan Batongliberaler och Snällismen. Av rapporterna verkar dock stridigheterna inte ha varit särdeles blodiga. Liberalerna slåss för sin existens, och det får nog de som är i opposition till Nyamko Sabunis batongliberalism till att vara försiktiga. Hur som helst tänkte jag ta upp ett par beslut från Liberalernas landsmöte.

Föråldrad kärnkraft
Vi kan notera att till och med kärnkraftskramarna inom Liberalerna nu accepterat faktum. Kärnkraften är för dyr, den är inte lönsam! Elproducenterna vill inte satsa på ny kärnkraft och vill lägga ner den nuvarande av den enkla anledningen att det är ett för dyrt sätt att producera elström! Punkt! Eftersom säkerhetskraven blivit stora, vilket beror på de enorma konsekvenserna av en olycka, så är bygget av ny kärnkraft enormt dyrt. De få byggen som pågår är kraftigt försenade och fördyrade. Leverantörer av kärnkraftsreaktorer har tvingats i konkurs eftersom efterfrågan har rasat. Till det kommer att det fortfarande inte finns någon fullständig lösning på hur man ska göra sig av med det radioaktiva avfallet. Tanken är ju att gräva ner det för all evighet. Om 1000 år när skyltarna om att man grävt ner radioaktivt avfall för länge sedan är försvunna kommer alltså våra efterlevande civilisationer att hitta radioaktivt avfall i marken och undra vad det var för idioter till civilisation som grävde ner sin skit till kommande generationer.

Hur som helst har alltså tom kärnkraftskramarna i Liberalerna insett att kärnkraften är för dyr. Nu vill dom därför att staten ska subventionera kärnkraften. Vi ska alltså skaffa oss nya bidragsberoende verksamheter. Själv tycker jag att skattesubventioner kan användas mycket bättre.

Nästa fråga som jag tänkte kommentera är Nyamko Sabunis löfte om att till 2030 ska alla s.k. "Utsatta områden" vara borta. Ett mycket lovvärt löfte som jag har svårt för att se att någon tänker protestera mot. Det skulle då möjligen vara Sverigedumokraterna som behöver de "Utsatta områdena" för att ha något att skylla allt elände på. Skulle dom försvinna, vad ska dom då skylla allt hemskt på? Men egentligen är det väl ingen som säger emot det kravet / löftet! Fast se'n kommer vi till hur vi ska nå dit? Där råder det ingen som helst enighet.

Nyamko Sabuni
Bostadssegregationen är väl det största problemet. Därför har jag ett tips till Nyamko Sabuni och Liberalerna på en åtgärd för att komma tillrätta med bostadssegregationen. Det måste helt enkelt finnas billiga och överkomliga hyreslägenheter på andra håll än i just det som kallas "Utsatta områden". Jag tycker därför att vi ska ställa krav från Staten att kommuner där det inte finns överkomliga hyreslägenheter utan bara fina villor och dyra bostadsrätter att dessa kommuner omedelbart ser till att bygga överkomliga hyreslägenheter i bostadsområden som är kraftigt segregerade. Dvs att det bara finns fina villor och dyra bostadsrätter. Samtidigt ställer vi krav på dessa kommuner (som ju präglas av höga inkomster bland kommuninnevånarna) på att dessa kommuner tar emot stora grupper nyanlända. Inte bara i två år, utan att kommunerna åläggs att ordna överkomliga hyreslägenheter där dessa nyanlända kan få ett stadigvarande boende.

På det här viset, kombinerat med att de kommuner där de s.k. "Utsatta områdena" finns åläggs att rusta upp dessa områden, ska vi nog komma tillrätta med problemen. Kommunerna åläggs att ordna med möteslokaler, fritids osv i områdena så att ungdomar har någonstans att träffas och umgås. Satsa på skolorna, inte skära ner! Polisen ser till att det finns poliser "ute på stan". Inte bara poliser som kommer farande i polisbilen när något händer. Nä, att det verkligen finns poliser som patrullerar och umgås och lär känna de boende. Det inrättas kommunpoliser överallt. Poliser som visar sig, inte bara passerar i full fart i en bil.

Vad tror ni? Om vi sprider ut alla de som i dag bor i de "Utsatta områdena" även i de fina villakommunerna och bostadsrättsghettona så blir vi av med bostadssegregationen. Som ju är den stora grunden till problemen med "utsatta områden". Tror ni inte att kommuner som Lomma, Staffanstorp, Vellinge osv här nere i Skåne. Lidingö, Danderyd, Täby osv runt Stockholm och så vidare skulle må bra av fler innevånare. Staffanstorp har ju lagt stora summor pengar på att locka boende i Malmö att flytta till Staffanstorp. Får det Staffanstorp till att bygga överkomliga hyreslägenheter så har man nog en stor grupp människor som gärna vill flytta till Staffanstorp.

Vad tror ni? Kan det här vara krav som Nyamko Sabuni kan vara villig att ställa för att bli av med alla "Utsatta områden" på 10 år. Vi kan ju inte bara förbjuda människor att bo i dessa segregerade områden. Vi måste ju göra det möjligt för dom att flytta till andra segregerade områden - som är segregerade tvärtom! Och som på det här viset inte blir segregerade längre.

Visst är jag smart?

Inga kommentarer: