lördag 30 november 2019

Dessa sverigedumokrater

» Sverigedumokraterna vecka 48

Sverigedumokraterna har kommit på ett nytt sätt att "sätta åt" invandrare. Några sverigedumokrater har tydligen gjort ett oväntat besök på ett kommunalt bibliotek och där upptäckt att det fanns så'na där hemska invandrare där och utnyttjade vårt skattefinansierade kulturutbud. Hemsk upplevelse måste det ha varit! Så nu har det författats en riksdagsmotion tydligen som går ut på att den som inte är svensk medborgare ska inte få utnyttja bibliotekstjänsterna.

Sverigedumokraterna

Dom har ju inte betalt in skatter för att finansiera det kulturella utbudet ska tydligen vara argumentet. Fast se'n slinter det lite i SD-resonemanget - som vanligt. Man vill nämligen göra undantag för Nordiska medborgare och turister! Har dom betalt mer skatter? Och vem har egentligen sagt att man betalt skatter bara för att man är medborgare. Det finns många invandrare (som inte är svenska medborgare) och gästarbetare som betalt mer skatter än vissa infödda svenskar. Nä, det handlar om ren och skär rasism av sverigedumokratisk färg.

Nej Tack
Jag frågade min dotter, som pluggar litteratur vid Lunds Universitet med målet att eventuellt bli bibliotekarie, om hon sett om det. Och det visade sig att frågan blivit ett rejält diskussionsämne bland hennes studiekamrater. Om det mot förmodan fanns någon sympatisör till Sverigedumokraterna i den gruppen tidigare så finns det ingen kvar... Dom begriper ingenting utan konstaterar att just tillgången till bibliotekstjänster är en av de mest effektiva integrationshjälpmedlena vi har. Jag har inte vågat frågat min syrra om hennes inställning, hon är nämligen just bibliotekarie (pensionerad) och dessutom gift med en annan bibliotekarie (likaså pensionerad). Risken är att jag skulle mötts av en de få svordomar hon kan brista ut i.

Vi kan alltså konstatera att det bara handlar om sedvanlig sverigedumokratiskt hjärnsläpp!

Läs:
SD: Bibliotekens tjänster bara till svenska medborgare. - Sveriges Radio
SD: Utred boklån endast till medborgare. - Biblioteksbladet

Inga kommentarer: