onsdag 27 november 2019

Gör om!

» Rädda AF

Vänsterpartiet har hotat med att väcka misstroende i Riksdagen mot Arbetsmarknadsminister Eva Nordmark för den slakt av Arbetsförmedlingen som pågår. Och tydligen har hotet haft viss effekt. Det börjar komma propåer om att stoppa nedläggningen av kontor. Till och med Centerns Martin Ådahl, som är den som hårdast drivit slakten, börjar tydligen tveka.

Arbetsförmedlingen
Slakten inleddes med att Moderaterna och Kristdemokraterna med hjälp av Sverigedumokraterna i Riksdagen drev igenom en budget för 2019 som skar ner anslagen med katastrofsiffror och som gav Arbetsförmedlingens GD chansen att slakta AF:s kontorsnät. Något han tydligen bara har väntat på en chans att göra. Sedan drev alltså Centern i Januariöverenskommelsen igenom en slakt av Arbetsförmedlingens arbetsuppgifter också. Jobbet ska privatiseras i den allmänna tron (ganska korkad tanke) att saker fungerar bättre om dom som ska göra jobbet gör det för att tjäna mer pengar och inte för att göra ett bra jobb.

Sedan dess har allt fler ifrågasatt vad Regeringen och Arbetsförmedlingen egentligen håller på med. Allt fler vädjar och kräver att någon trycker på bromspedalen innan allt är raserat. Vänsterpartiets hot om misstroendevotum verkar slutligen ha fått de ansvariga att fundera en extra gång.

Kan vi hoppas!

Inga kommentarer: