lördag 30 januari 2016

Svinartade nassar och giriga svin

» Nassarna visar sitt tryne

Äkta nasse
I går gick en grupp nazister / fascister / rasister till angrepp i Stockholm. En grupp maskerade män från Svenska Motståndsrörelsen samlade sig för att gå till attack mot personer med utländskt utseende. Som svensk (vem som nu är svensk av oss egentligen) skäms man öronen av sig. Det vore spännande att syssla med lite släktforskning på dessa svinartade idioter för att se hur många generationer tillbaka man behöver gå innan man hittar "utländskt" blod i dom stackarna. Människor har alltid flyttat runt. Det kan vara pga naturkatastrofer, man har sökt sysselsättning, man har flytt från förföljelse, man har varit nyfiken helt enkelt eller av andra skäl. Vi har själva alla s.k. "utländskt" blod i oss. Jag har själv vallonblod och lite ryskt blod bland annat men känner mig som svenskt för det. Att svin som kallar sig svenskar ger sig ut på det här viset är en skam. Men uppenbarligen skäms inte de inbitna nassarna. Dom vet nog inte vad att skämmas ens innebär. Men att det finns svenskar som stödjer den här typen av svin förstår jag inte. Och hur nästan var femte svensk kan sympatisera med ett parti som har sina rötter i den här typen av krafter är lika obegripligt. Det är ju inte så att Sverigedemokraterna har utvecklats under generationer. De ledande i partiet gick med i partiet medan man fortfarande hade dom här kopplingarna. Ledande i partiet har fortfarande kvar dessa kopplingar.

Jag skäms (och det är jag inte ensam om.

» Rik, rikare och rikast

Fördelarna dollarn mer
Man kan ibland också säga sniken, snålare och girigast. Syftet med att bli rik är att då kan man bli ännu rikare. Och allra rikast blir man om man behåller alla slantar själv och gör så gott man kan för att undvika att dela med sig. När det är dags för arbetskonflikter av olika sort eller bara avtalsrörelser så handlar det något förenklat om att vissa vill behålla slantarna själva så att man slipper dela med sig till de som hjälper till med att arbeta ihop slantarna.

Världens 10 rikaste personer äger sammanlagt 4.217.000.000.000 kronor, eller 4,2 biljoner kronor. Mycket förenklat innebär detta ungefär 600 kronor till varje innevånare på jordklotet, som alltså dessa enda 10 personer ensamma äger. Vår egen Ingvar Kamprad från min pappas Älmhult (dom växte upp samtidigt i Älmhult) ligger på 10:e plats. Jag var inte gammal när jag på besök hos farmor och farfar gick på det allra första IKEA-varuhuset lite då och då. Men Ingvar Kamprad är ganska unik bland dessa multirika. Det vanligaste är att ju rikare man blir desto girigare blir man. Precis som ju mer makt man får desto mer makt eftersträvar man. Makt och pengar korrumperar. Hur överrika människor kan leva lyxliv på det sätt man gör utan att skämmas är egentligen ofattbart.

Man kan höja en del skatter utan att det skapar några problem, men löser en hel del problem.

Inga kommentarer: