måndag 18 januari 2016

Åt den som har skall vara givet

» Med specialpreparerade glasögon

En ständig effekt av skandaler är att motståndare gör allt vad dom kan för att plocka poänger på dessa skandaler. Naturligtvis passar alltså Högerpolitiker och motståndare till facket på att riktigt banka på den stora trumman i dagarna. Så kräver till exempel moderaterna i Skåne och MUF att det ska ställas misstroendevotum mot Margot Wallström. Nu har i varje fall både Kristdemokraterna och Moderaterna anmält Margot Wallström till Konstitutionsutskottet. Att hon fått hjälp med en lägenhet är motivet. Men, som sagt, kraven på Anna Kinberg Batra att gå ut ännu hårdare är stora inom Moderaterna. Fast de flesta bedömare tror inte att Anna "Stockholmare är smartare än lantisar" Kinberg Batra är villig att dra på allt för mycket. Ett motiv kan vara att AKB kanske inser att det kan vara för farligt att riskera att andra skandaler plockas fram ur garderoben. För faktum är att vi har väldigt lätt för att ha olika måttstockar för olika politiker. Vi som är till vänster ska nog känna oss smickrade, men kraven på politiker till vänster och fackliga företrädare är mycket större än dom är för högerpolitiker och företagsledare. När dessa trampar i klaveret och avslöjas med fingrarna i syltburken så har dom mycket lättare att smita undan. Vi förväntar oss inget annat. Kraven på hög moral är helt enkelt mindre. Detta ska vi som är till vänster känna oss smickrade över. För att det är just så kan ju inte bero på att media i Sverige domineras av borgerlig press? Hur som helst, hur många är det som kommer ihåg moderaternas förre Socialförsäkringsminister Ulf Kristerssons alla klavertramp och fingrar i syltburken. De moderater som i dag kräver misstroendevotum mot Margot Wallström för hennes lägenhetsaffärer var ju inte direkt lika snabba att kräva Ulf Kristerssons avgång från regeringen på den tiden för hans lägenhetsaffärer.

Det är tragiskt att Makt Korrumperar. Att människor som får makt och tjänar mycket pengar nästan alltid blir fartblinda och tror att dom är odödliga. Inbillar sig att bara för att dom klättrat på stegen så innebär detta att dom får rätt att uppföra sig på ett sätt som inte är acceptabelt för andra. Det är alldeles för många som drabbas av detta syndrom. Sedan kvittar det om det är en politiker, en facklig ledare, en idrottsstjärna, en företagsledare eller en artist. Vi har alla ett ansvar för att vi uppför oss på ett anständigt sätt. Att vi inte tar oss rättigheter som vi inte skulle accepterat att andra tar sig. Tyvärr är det alldeles för vanligt att människor trillar dit när dom lyckats klättra på samhällsstegen. Ju mer pengar du får desto sniknare blir du och desto lättare får du för att ta genvägar för att skaffa ännu mer pengar. Ju mer makt du får, desto lättare verkar du ha för att runda de regler som finns. Människan ska skämmas!

» Dom som har

Ett exempel på den här fartblindheten är när vi läser om vår kungliga familjs förkärlek för snitsiga Rolex-klockor. Det här är inte klockor som man har för att man vill veta vad klockan är. Det här är klockor man har för att kunna visa för bordsgrannen hur mycket pengar man har som har råd med en Rolex. Det fyller alltså ingen praktiskt funktion. Att prinsessan Madeleine, Prins Daniel, Prinsessan Sofia osv för så där 300.000 kronor hängt en Rolex-klocka på armen handlar inte om att dom har problem med att passa tider så att dom behöver en tillförlitlig armbandsklocka. Det handlar helt enkelt om att eftersom dom har så gott om slantar så kan dom ju lika gärna använda dessa för att hänga något på armen som imponerar på bordsgrannarna. Jag utgår ifrån att betalning skett med egna slantar och inte från apanaget, dvs mina skattepengar.

Gå med i Republikanska Föreningen. Detta kostar bara 200 kronor till plusgiro 114 96 91-6.

Avskaffa monarkin

Statschefer bör tillsättas genom lag, inte samlag

Inga kommentarer: