tisdag 29 september 2015

Lobbyister, Vandaler och Rojalister

» Lobbyisternas tidevarv

Vadå moral?
Den förre moderata ministern Sten Tolgfors är i dag chef och delägare i PR-byrån Rud Pedersen. Det är ju en vanlig karriär bland avsatta politiker. Men, när Sten Tolgfors yttrar sig i debatten presenterar han sig inte som lobbyist utan bara som f.d. minister. I Dagens Industri skriver han om svensk politik och presenteras ursprungligen bara som f.d. politiker. Men efter att debatten dykt upp har man på nätet kompletterat uppgiften om Sten Tolgfors uppdragsgivare. För en tid sedan skrev Sten Tolgfors i Dagens Nyheter och hotade med Ryssland. Vad som ursprungligen inte heller där framgick var hans nya jobb som lobbyist med bland annat försvarsindustrin Saab som kund. Även här har DN kompletterat det hela i efterhand. Dagens politiker och dagens debatt styrs i stor utsträckning av just välbetalda lobbyister (ofta f.d. politiker) som på dolda och hemliga uppdrag styr debatten och utredningar och därmed även de slutliga besluten. Ju mer pengar desto större utsikt att kunna påverka besluten. Man kan också kalla det korruption!

» Idrottens vandaler

Här får du en slant
När jag kom hem från jobbet i går på kvällen stod TV:n på och just när jag satte mig framför TV:n satt en representant för AIK:s Black Army och försökte försvara och förminska de ligister som inför matchen AIK-Hammarby spred skräck i tunnelbanan och sedan under matchen tände bengaler som försenade matchen för att slutligen skrika "Låt han dö" åt den medvetslöse Hammarby-spelaren Erik Israelsson. Naturligtvis gick det inte särskilt bra! Det är skrämmande att man överhuvudtaget kan försöka försvara ett liknande uppträdande. Tyvärr är ju lagen (bolagen...) beroende av biljettintäkterna så man vågar inte i någon större utsträckning prata allvar med dessa ligister och vandaler som uppenbarligen är helt utan ansvar och normal tankeverksamhet. Kanske ligger lösningen i att sponsorerna nu drar öronen åt sig. Då blir det inte längre lönsamt med allt för många idioter på läktaren. Det är alla vi andra, icke sportintresserade, som får stå för kostnaden när dessa s.k. supportrar vandaliserar och sprider skräck UTANFÖR arenan. T.ex. i tunnelbanan. Det är dags att på allvar ta itu med dessa idioter. Det finns inget försvar! Det är inte en hälsosam del av någon acceptabel kultur. Det är helt enkelt bara idioter som är ute efter att få skrika och sprida skräck.

I dagens Helsingborgs Dagblad berättar man om uppgjorda fotbollsmatcher. Hur spelare "tvingats" se till att resultatet i fotbollsmatcher blir det rätta för kriminella som satsat pengar på speciella resultat. Nya argument för en motståndare till Spel och gambling och Kommersialiserad idrott som er bloggare!

» Rojalisterna jublar

Slutligen ser jag att SVT efter våldsamma påtryckningar från den svenska rojalistiska mobben gett efter. Det står nu klart att SVT ska sända dopet av lilla Nicolas i direktsändning. Tänk så lyckliga de båda britterna Madeleine och Chris O'Neill blir över att få sitta i Svensk TV:s direktsändning igen. Jag blir rörd till tårar!

Gå med i Republikanska Föreningen. Detta kostar bara 200 kronor till plusgiro 114 96 91-6.

Avskaffa monarkin

Statschefer bör tillsättas genom lag, inte samlag

Inga kommentarer: