onsdag 23 september 2015

Fem korta tyckerier

» Fem korta tyckerier

1. Klyftorna i det svenska samhället är stora. Efter flera år med en moderatledd regering som lyckades bra med sitt mål, att öka klyftorna, så är dessa alltså värre än på länge. Ett sätt att mäta klyftorna är det s.k. Porscheindexet. Det visar hur många Porschebilar det finns i en kommun per 1000 innevånare. I toppen hittar vi de fyra moderatghettona Vellinge, Danderyd, Lidingö och Båstad. Två i Stockholm och två i Skåne. Här finns mångdubbelt fler Porschar än i genomsnittskommunen.

2. Sedan valet har var sjunde SD-politiker hoppat av. 186 ordinarie och 78 ersättare av totalt 1324 valda kommunpolitiker har redan hoppat av. Det finns totalt 35 tomma stolar och på många håll sitter politiska vildar på partiets mandat. Många har hoppat av i protest mot interna maktkamper och toppstyrning. Det finns fortfarande de som hävdar att Sverigedemokraterna är ett seriöst politiskt parti. Det är snarare en oseriös hönsgård med en tupp i toppen!

3. Veckans besvikelse måste vara den som drabbade hela den europeiska borgerligheten när det stod klart att vänsterledaren Alexis Tsipras Syriza fick fortsatt förtroende i det grekiska nyvalet. Här hade man satsat alla tillgängliga resurser på att störta en protesterande vänsterregering och så går det otacksamma grekiska folket och ger Alexis Tsipras nytt förtroende. Usch vad folk kan vara otacksamma!

4. Månadens citat måste vara det här från Ungerns premiärminister Viktor Orbán: - "Är det inte oroande att Europas kristna kultur redan nu knappt klarar att behålla sina kristna värderingar?" Ja, tänk att Europa inte kan behålla sina kristna värderingar, som väl handlar om medmänsklighet och solidaritet med andra människor! Eller menar Viktor Orbán något annat?

5. De Europeiska länder har under de senaste femton åren lagt motsvarande 100 miljarder kronor på att skicka tillbaka flyktingar/migranter! Siffran säger en hel del om europeisk flyktingpolitik.

Inga kommentarer: