söndag 6 september 2015

Lär av historien

» Ett hemskt minne

Klippans kommun
Om ett par dagar är det 20 år sedan den 18-åriga Gerard Gbeyo från Elfenbenskusten mördades av två nynazister mitt inne i centrala Klippan, grannkommun till mitt eget Åstorp. Hans döda kropp hittades 15 timmar senare i buskarna utanför Försäkringskassans kontor. Han mördades av en enda anledning, han var färgad från Afrika och dom som gjorde det var rasistiska nynazister. Helsingborgs Dagblad uppmärksammade händelsen med en lång artikel i lördags om vad som hände och vad som hände se'n. En som inte tycker om att det hela uppmärksammas är den gamla moderaten Hans-Bertil Sinclair (fast på den tiden han bodde här i Åstorp hette han Bengtsson): – "?Historia?! Vårt pappersbruk, vårt idrottsgymnasium, brottarna, simningen, Sankt Petri kyrka, Skäralid – det är något att prata om i stället för att dra upp gammalt tragiskt skit". Och han fortsätter med: - "Jag vill ha en positiv artikel i tidningen om Klippan, jag blir förbannad när man river upp gamla sår igen!" Han anser tydligen inte att man ska lära av historien. En av de skyldiga till mordet och som dömdes var son till Keith Cederholm, som med hjälp av Jan Guillou och Henning Sjöström friades för det s.k. raggarmordet. Fyra år senare knivhögg en syster en annan invandrare i Båstad och en kusin dömdes senare för ett dubbelmord. Men det var på den tiden. I dag står ju istället alla invandrare för all brottslighet i vårt land. I varje fall om man läser alla dessa olika sajter som utgör den Sverigedemokratiska svansen. Fast det ska ju påpekas att dom glömmer den mesta brottsligheten, dvs den som begås av helt vanliga infödda svenskar. Läs artikeln och fundera.

» Mer om giriga banker

Om banker
Det finns många anledningar till att svensken har mycket dåligt förtroende för bankerna. Ett av dessa skäl är den girighet som präglar bankernas verksamhet. För ett antal månader sedan varnade Finansinspektionen i en rapport för vad man kallar för "dolda indexfonder". Dolda indexfonder är mycket förenklat fonder där banken tar betalt som om den var aktivt förvaltad (något som ju är dyrare) men i själva verket är den en ren indexfond (vilket är mycket billigare). Och mellanskillnaden mellan vad man tar betalt och vad man levererar till sina kunder lägger man i den egna kassakistan. Fast Finansinspektionen vägrar berätta för fondspararna vilka fonder det är som "ljuger" och lurar sina kunder på miljardbelopp. Av naturliga skäl är föreningen Aktiespararna kritiska. Både mot bankerna som kommit på ännu ett sätt att tjäna ännu fler miljarder och mot Finansinspektionen som uppenbarligen tycker att bankerna kan fortsätta.

» Bedragare del 225

Det här förtroendeingivande mejlet ska ni vara försiktiga med. Programmet smiter ofta med när man installerar andra program och är sedan svårt att bli av med. Hur som helst skriver Gabriel att man nu vill ha betalt av mig eftersom min licens gått ut (jag har INTE programmet installerat). Så här skriver Gabriel:

Hi Sven,

It’s Gabriel here, your Account Manager at MyPC Backup.

I noticed that your file security license fully expired some time ago and your important documents are due to be deleted from our servers unless you act today.

MyPV Backup
Your computer and its contents are currently exposed and vulnerable to harmful viruses and fatal hard drive failure.

Sven, although I cannot extend your free license any further I want to help prevent your files from being deleted.

Simply use the link below today and we can protect your entire computer for only €1.00

http://mail.mypcbackup.com/ecDrfvmc

Once you have upgraded our application will run silently in the background to ensure you are safe-guarded should the worst happen.

If we do not see any attempt from you to protect your important files they will be deleted from our servers.

All the best,

Gabriel
Account Manager
MyPC Backup

Skulle ni råkat ha fått programmet installerat finns det en guide hos Malwaretips.com om hur man får bort det. Var alltid försiktiga när ni installerar program så att det inte följer med fler program som ni inte vill ha. Och släng Gabriels mejl i papperskorgen.

Inga kommentarer: