torsdag 10 september 2015

Kontroversiella tankar?

» Man har inget kollektivt ansvar

Feminism
När Sverigedemokrater och andra högerextremister uttalar sig har man en filosofi som bygger på att alla muslimer är kollektivt ansvariga för vad vissa extrema islamistiska grupper gör. - "Alla muslimer är terrorister" ungefär. Samma med romer, alla romer är kriminella och ansvariga för vad andra romer gör. De flesta av oss andra normalt tänkande människor inser att detta är struntprat. Ingen grupp är kollektivt ansvariga för vad vissa personer som tillhör en grupp kan tänkas göra. Och det innebär också att vi inte kan kräva att företrädare för dessa grupper inte kan avkrävas att ständigt ta avstånd från "dumheter" som andra gör. Vi kan inte kräva att företrädare för muslimska organisationer ständigt ska ta avstånd från extrema islamisters terrordåd. Vi kan inte kräva att judar ständigt ska ta avstånd från vad den Israeliska staten gör. Vi kan inte kräva att Svenska Kyrkans företrädare ska ta avstånd från vad kristna sekter gör. Men det innebär också att män inte är kollektivt ansvariga för hur vissa män uppträder, och vi kan inte heller kräva att män ständigt kan förväntas ta avstånd från vad vissa andra män kanske gör. Men, det finns grupper runt om i vårt samhälle som verkar tro på det här kollektiva ansvaret. Ett exempel på detta är en debattartikel i gårdagens Aftonbladet från två feminister med rubriken: - Män står inte upp mot kvinnovåldet, skriven av Inger Lövkrona och Gabriella Nilsson. Dessa båda kvinnor verkar anse att alla män har ett kollektivt ansvar för våldtäkter och andra former av våld mot kvinnor som begås av män, och att alla män därför ständigt måste ta avstånd från mäns våld mot kvinnor. Man är INTE som kollektiv ansvarig för vad vissa i en grupp gör. Detta innebär också att man kan inte avkrävas att ständigt ta avstånd från vidrigheter som enskilda inom en grupp gör. Att man inte ständigt tar avstånd innebär INTE att man sympatiserar med eller vill förminska något. Men, man kan inte kräva detta, varken av män, muslimer eller rödhåriga! Jag blir som man förolämpad om vissa kvinnor verkar tro att jag vill förminska problemet med kvinnovåld bara för att jag inte ständigt engagerar mig i frågan. Jag tycker det är lika vidrigt trots detta. Samtidigt vill jag poängtera att jag inte gör alla "feminister" kollektivt ansvariga för denna form av "manshat" heller. Det görs (och har gjorts) mycket viktiga insatser av feministiska grupper. Och dom har mitt fulla stöd. Men jag accepterar inte när det passerar gränsen och närmar sig manshat istället. Det finns bra och dåliga män, bra och dåliga kvinnor osv.

» Bra Jan Björklund

Folkpartiet
Man ska ge beröm när det finns skäl till beröm. Vi kan nu notera att Jan Björklund insett att det är helt ologiskt att kräva att alla EU:s medlemsländer måste ta sitt ansvar för flyktingmottagandet, men samtidigt inte ställa samma krav inom Sverige på att alla kommuner måste ta sitt ansvar. Jan Björklunds omsvängning innebär att det nu finns en riksdagsmajoritet för en "tvångslagstiftning". Nu får det bli slut på vissa (ofta moderatghetton) kommuners egoistiska vägran att ta sitt ansvar. Att Moderaterna fortsätter göra motstånd finns det ju en förklaring till. Moderatstyrda kommuner är ju överrepresenterade bland vägrarna. Att Sverigedemokraterna säger Nej är också självklart. Dom tar ju avstånd från ett tvång även inom EU. Dom anser endast att tvånget ska finns bland grannländerna som ska tvingas behålla alla miljoner flyktingar i enorma flyktingläger där. Läst i Aftonbladet, Expressen, Svenska Dagbladet och hos Sveriges Radio.

» Beviset för att SD har rätt

Sydafrikas flagga
Den sydafrikanska staden Oriana är lite av ett levande bevis för att Sverigedemokraterna kan ha rätt. När det flyttar in invandrare från en annan kultur finns det risk för att dom tar över och de gamla innevånarna är plötsligt helt förtryckta. I Sydafrika flyttade kristna vita in från Europa och tog över styret och de ursprungliga innevånarna blev totalt förtryckta av denna grupp av invandrare. Det kallades apartheid. Sedan dess har ju en någorlunda demokrati, mycket tack vara Nelson Mandela, införts. Men de sista sverigedemo... f'låt boerna lever kvar i staden Oriana.

Inga kommentarer: