onsdag 17 september 2014

Klavertramp

Tobias Billström med en konkurrent om titeln
» Klavertrampens mästare: Så har han då slagit till igen, klavertrampens mästare - Tobias Billström. Han är min högsta chef, och en av de verkligen positiva effekterna av valet är att det är han inte så mycket länge till. I besvikelse över valresultatet, som ju innebar en Moderat katastrof, så likställde vår Moderata Migrationsminister Tobias Billström Feministiskt Initiativ med Sverigedemokraterna. - "SD och Fi representerar bägge mörka, dystra och destruktiva krafter som delar upp och delar in vår befolkning. De måste bekämpas..." I sedvanlig ordning bevisar denne moderat att han ingenting begriper. Om han med sitt Facebook-inlägg vill säga att SD är inte så farliga, inte värre än Fi? Eller om han vill säga att Fi är lika vidriga som SD vet jag inte. Men eftersom han använder begreppen "mörka, dystra och destruktiva" som vill "dela upp och dela in" så gissar jag på det senare alternativet. Och det visar att han som vanligt har missförstått det hela. Om han nu ens bemödat sig att sätta sig in i frågan. Jag är ingen anhängare av Fi, dom är inte ett alternativ för mig att rösta på. Jag tycker att man överdriver problemen och ofta har fel lösningar. Men att kalla dom "mörka, dystra och destruktiva" tyder på att Tobias missförstått en hel del., Men det förvånar inte mig! Hur som helst tycker jag att M och SD har mer gemensamt än Fi och SD. Däremot tycker jag trots allt att det är en rejäl skillnad. Läs i Aftonbladet, Dagens Nyheter, Svenska Dagbladet och Resume.

» Bedragare del 15: Vad tycker ni? Ska jag ställa upp? Jag har fått mejl från Thaung Lin Yan som uppger att han är en canadensare bosatt i HongKong där han driver en metallindustri. Och nu vill han ha hjälp med att flytta ut 250 miljoner dollar. Fast det framgår inte riktigt varför. Mejlet är både på engelska och på den sedvanligt Google-översatta ganska komiska svenskan. Hur som helst, vad tycker ni? Ska jag tjäna 50 miljoner dollar på en 150% (!?) riskfri insats?

Good day,

My Names are Thaung Lin Yan a Canadian citizen based in Asia and an account officer Manager for Wei Gu Steel Company for 23 years. Wei Gu Steel deals on Manufacturing of various steel in Hong Kong and we also have a sales office in China. I am in need of a trust worthy person that can help me move funds in the tune of $250,000,000.00 (Two Hundred and Fifty Million USD).

Our company will be folding up very soon and I need to move the above mentioned funds out of the companies account to a secured bank. This is 150% risk free and you will be entitled to 20% of the total funds upon completion. If interested please get back to me stating so for more details. Also provide me with the details below asap.

Sätt stott för skiten
1. Full Names
2. Address
3. Country
4. Age
5. Telephone Numbers
6. Occupation

Please note only serious individuals needed.

Yours Sincerely.
Thaung Lin Yan
*********************************************************

God dag,

Mina namn är Thaung Lin Yan en kanadensisk medborgare i Asien och ett konto ansvarig chef för Wei Gu Steel Company i 23 år. Wei Gu Stål handlar om tillverkning av olika stål i Hong Kong och vi har även ett säljkontor i Kina. Jag är i behov av en förtroende värda personen som kan hjälpa mig att flytta medel i storleksordningen $ 250,000,000.00 (tvåhundrafemtio miljoner USD).

Vårt företag kommer att vika upp väldigt snart och jag behöver flytta de ovan nämnda medlen ur företagen svarar för en säker bank. Det är 150% riskfria och du kommer att ha rätt till 20% av de totala medlen efter avslutad. Vid intresse vänligen komma tillbaka till mig att säga så för mer information. Också ge mig detaljerna nedan asap.

1. Full Names
2 Adress
3 Land
4. Ålder
5. Telefonnummer
6. yrke

Observera att endast seriösa individer som behövs.

Med vänlig hälsning.
Thaung Lin Yan

Som sagt, dom är komiska. Finns det verkligen någon som går på de här bluffarna?

» Våra skolungdomar är intelligenta: Det har även hållits skolval på en mängd skolor runt om i landet. Totalt har mer än 350.000 ungdomar på Högstadiet och Gymnasiet fått lägga sina röster på sina politiska partier. Och jag läser hos Fria Tidningen hur det gick. Och faktum är att det verkar som om våra skolungdomar är lite intelligentare än vi vanliga svenskar. I varje fall när det gäller att rösta på Sverigedemokraterna. SD kom först på fjärde plats i skolvalet och det med ett lägre stöd än i "det riktiga valet". Socialdemokraterna vann före Moderaterna och Miljöpartiet och med Sverigedemokraterna på fjärde plats. Det bådar inte SÅ illa för framtiden!

Stoppa privatiseringen
» Stoppa privatiseringsraseriet: En intressant fråga är om valresultatet innebär ett stopp eller i varje fall en inbromsning när det gäller den privatiseringsiver som präglat Sverige under det blå styret de senaste åren. Det är en utveckling som inte riktigt har haft svenska folket med sig. Ett sådant "spännande" område är utförsäljningen av de svenska apoteken. En utveckling som resulterat i apotek som är grannar på de stora affärsgatorna i städerna men ingen annan förändring för oss på mindre orter än att det oftast är en privat ägare till det apotek som har monopol och att sortimentet av skönhetspreparat ökat medan tillgången på mindre vanliga receptbelagda mediciner minskat. I senaste numret av Dagens Media läser jag om den Varumärkesundersökning som gjorts när det gäller de olika apotekskedjorna. Vilket apotek som bedöms som mest "Tillgängligt" är Apoteket AB (dvs de apotek som fortfarande är kvar i statlig ägo). De apotek som bedöms som mest "Pålitliga" tillhör kedjan Apoteket AB (dvs de apotek som fortfarande är kvar i statlig ägo). Lyckligtvis åkte Näringslivsminister Anne Lööf ut, hon ville sälja de sista kvarvarande statliga apoteken. Det finns en anledning till att vi litar mest just på statliga Apoteket AB. Tyvärr är det apotek vi har i Åstorp inte hörande till den statliga Apoteket AB kedjan. Här är det ett privat apotek som har monopol.

Inga kommentarer: