lördag 13 september 2014

I morgon gäller det

» Dagens insändare: Nä, det är inte er bloggare som skrivit dagens insändare. Undertecknare är istället förre arbetsmarknadsministern Börje Hörnlund. Minns ni honom? Han var Centerpartistisk minister i Carl Bildts moderatledda regering 1991-1994. Nu skriver han så här i Aftonbladet:

Se till historien - rösta rödgrönt

Reinfeldt talar föraktfullt om DDR-metoder när Löfven vill ordna arbetslivserfarenhet åt tusentals arbetslösa unga. Vi som är uppväxta under små förhållanden och dessutom har många unga utan jobb i vår bekantskapskrets, känner däremot glädje över förslaget. Reinfeldt bör komma ihåg att inte alla är födda med silversked i munnen.
Reinfeldt och hela Alliansen angriper också Socialdemokraterna för att inte sköta ekonomin vid en valseger. Har Reinfeldt förträngt vilken enorm ekonomisk sanering Göran Persson och Socialdemokraterna stod för 1995 och framåt? Det DÅ ansvarstagande Centerpartiet hjälpte till 1995-1997. Sedan vill jag påminna om att Vänsterpartiet därefter hjälpte till med saneringen.
Herr statsminister, politiken blir bättre med hederliga tag.

Undertecknat: Börje Hörnlund, arbetsmarknadsminister (C) under krisåren 1991-1994.

Kanske är de så att Fredrik Reinfeldt har haft fel uppväxt för att kunna sätta sig in i situationen för sjuka och arbetslösa. Det är därför han behandlar dom så föraktfullt. Uppväxt i fina Täby, pappa konsult för oljebolaget Shell och moderatpolitiker medan mamma var managementkonsult. MUF-medlem från 18-års ålder och har nu varit heltidspolitiker för Moderaterna i 25 år. Kanske är det så att lite kontakt med verkliga livet och sådana som inte fötts med silversked i munnen skulle göra susen?

Moderaterna
» Panik i Moderatleden: Det är uppenbart att paniken har spritt sig rejält i de Moderata leden. Ska man tolka den moderata valkampanjen rätt så har man inte så mycket att komma med. Istället sätter man rekord i negativ kampanj. Den moderata valrörelsen handlar i stort sett bara om att visa en trygg och leende Fredrik Reinfeldt eller Anders Borg eller också att med en ganska lögnaktig kampanj hota med all förskräckelse som skulle inträffa om vi gör Fredrik och Anders arbetslösa. Det brukar inte löna sig med denna typen av negativt kampanjande och det är bara att hoppas att det inte gör det denna gången heller.

Sven Tycker
» Man är inte bättre än att man kan ändra sig: Den här bloggen har ju funnits i mer än 17 år. Det första inlägget skrevs fredagen den 4 april 1997 och handlade om skånska invandringsfientliga partier som gjorde att jag skämdes som skåning. Sedan juli 1997 har jag dagligen skrivit ett eller flera inlägg. Och naturligtvis finns det om jag läser det i dag inlägg där jag i dag kanske 17 år senare kan ha justerat min åsikt lite. Det är en naturlig utveckling, och ingen är bättre än att hen inte kan ändra sig. Jag tänker på detta när jag läser hur centerledaren Annie Lööf för 8 år sedan benämnde sin kollega Skoltalibanen Jan Björklund. På sin blogg skrev nämligen Annie Lööf 2006 med anledning av Jan Björklunds krav på ordningsbetyg: - "Det märks att vi haft pekpinnefascisten Björklund som ordförande i gruppen och som tur är har han inte fått igenom allt. Förslaget om att återinföra ordningsbetyg (som varit borta i 40 år) gick inte igenom, tack vare centerpartiet och moderaterna." Nu åtta år senare har Annie Lööf stängt ner sin blogg och i Högeralliansens valmanifest finns ett krav på införande av ordningsomdömen... Så kan det gå när haspen inte är på!

De sanna Moderaterna
» Om det går vägen: Om det går vägen i morgon så är det en enskild fråga som troligen fällt avgörandet. Det handlar om Högerregeringens behandling av sjuka och arbetslösa och i viss mån gamla. Fredrik Reinfeldts ideologi att arbetslösa egentligen bara är arbetsslöa, att sjukskrivna egentligen bara är simulanter och att gamla bara är lata har resulterat i en avskalad A-kassa, en behandling av arbetslösa som är skamlig och en utförsäkring av närmare 100.000 sjuka människor. Och alla som känner någon, eller själva drabbats, vill inte att det fortsätter. Fredrik Reinfeldts Arbetslinjen, som innebär att den som inte kan omfattas av denna arbetslinje ska bestraffas med straffbeskattning, indragna försäkringar och orimliga krav är inte populär hos alla de som drabbas eller som känner någon som drabbas. Sedan har han köpt röster hos de som kommit undan genom Jobbskatteavdrag. Han har helt enkelt köpt röster för sjuka och arbetslösas försäkringspengar. Läs om Maria Karlsson som trots att hon i varje fall jobbar 75% efter sin cancer tvingas ta ledigt från jobbet för att komma till Arbetsförmedlingen och diskutera vad som ska hända efter att hon slängs ut ur sjukförsäkringen. Lyssna på Emelie Holmquist. som slängts ut och fått sin ekonomi i spillror. Totalt har nu 86.000 sjuka människor slängts ut ur sjukförsäkringen. Inte för att dom blivit friska, inte för att läkaren inte ville sjukskriva längre utan helt enkelt därför att Fredrik Reinfeldt och Anders Borg bestämt att dom nu inte längre får vara sjuka. Att med ett penndrag göra sjuka människor friska är inte värdigt ett välfärdssamhälle. Även om det finns vissa som faktiskt tycker att det fungerar bra. Men det hela bottnar i det faktum att Fredrik Reinfeldt lever efter ideologin att samhällets välfärdssamhälle inte har mer ansvar än att se till att människor inte svälter ihjäl. Att leva värdigt är inte samhällets ansvar. Blir du sjuk eller arbetslös får du faktiskt skylla dig själv! Läs Fredrik Reinfeldts bok Det sovande folket. Gå och rösta i morgon - och rösta rätt/rött.

Inga kommentarer: