måndag 1 september 2014

Krigsförbrytare

» Den israeliska apartheidpolitiken: Det kommer både goda och vidriga nyheter från Israel. Vi börjar med de dåliga nyheterna. Den Israeliska regeringen har nämligen meddelat att man kommer att beslagta 400 hektar palestinsk mark på ockuperat område väster om Betlehem. Marken tillhör i dag de fem palestinska byarna Surif, Jaba, Nahalin, Wadi Fuqin och Husan. Men nu ska istället en stor israelisk bosättning byggas på de stulna 4 kvadratkilometrarna. Den nya bosättningen, Gvaot, kommer att bli den största bosättningen på 30 år som byggs på stulen mark. Västbanken ockuperades av Israel 1967 och i dag bor det en halv miljon israeler på stulen mark. Dvs det har begåtts en halv miljon brott mot internationella lagar som ju förbjuder att man flyttar in sin egen befolkning på ockuperad mark. Men naturligtvis kommer det inte att komma några protester från den demokratiska världen. Vi fortsätter att hålla tyst. Inga bojkotter, inga sanktioner. Israel tillåts att fortsätta göra som dom vill. Läs hos Omni, hos Dagens Nyheter och hos SVT.
Karta över Västbanken

Men det har faktiskt kommit positiva nyheter också. En dom har nämligen beslutat att den Israeliska staten måste lämna tillbaka skeppet Estelle till Ship to Gaza. Skeppet användes ju för att försöka att på fredlig väg bryta den illegala blockad mot Gaza som Israel upprätthåller. En blockad som förhindrar in- och utförsel av nödvändiga varor till Gaza. En blockad som är ett brott mot alla internationella lagar. Men som vanligt när det gäller Israel så tillåts krigsförbrytarna att fortsätta bryta mot internationella lagar utan att det får några efterverkningar. Istället fortsätter den "stora demokratin i väster" att vräka in mer vapen så att krigsbrotten kan fortsätta.

Förtidsrösta på Sverigedemokraterna
» Förtidsrösta på Sverigedemokraterna.: DET GÅR UTMÄRKT ATT FÖRTIDSRÖSTA PÅ SVERIGEDEMOKRATERNA. Valurnor finns utplacerade på många strategiska ställen.

Säg Nej till Sverigedemokraterna
» Jag skäms över mig själv: Jag fick i dag i brevlådan valpropagandan från Sverigedemokraterna. Och jag ska direkt erkänna att jag skäms över min första, förhastade tanke. Den gick nämligen ut på att jag skulle se vilka namn dom hade på listorna nu så att jag visste vilka man skulle säga upp bekantskapen med! Och jag vet, det är inte en värdig tanke. Man får inte ha förutfattade meningar om människor. Man får inte döma ut människor bara för att dom tillhör en viss grupp. Vi lever i en demokrati och har rätt till vår egen åsikt. Vi är alla värda exakt lika mycket. Jag föraktar däremot många av de Sverigedemokratiska idéerna som går på just något annat. Att döma ut människor i förväg bara för att dom tillhör en viss grupp. Att gradera människor som mer eller mindre värda. Som sagt, jag skäms för min första spontana tanke. Däremot står jag alltså fast vid att Sverigedemokraterna är ett rasistiskt parti och jag föraktar partiets politik.

» Jag skäms över mänskligheten: I går började vidrigheterna på nytt. Det är en skam att det uppenbarligen finns människor som vill förnedra sig. Men det är en ännu större skam att det finns en svensk TV-kanal som vill producera och sända skiten. Har man ingen skam på de kommersiella kanalerna? När man läser intervjuer med deltagarna där dom berättar varför dom vill vara med och vad dom hoppas på blir man ännu mer övertygad om de kommersiella kanalernas totala brist på anständighet. Jag talar naturligtvis om Big Brother. Det finns två saker jag gläds över. Dels att det ju faktiskt inte är så många som tittar på skiten. Och dels att det finns dom som tar avstånd, all heder åt Mårten Andersson. Jag uppmanar till totalbojkott av de företag som sponsrar och sänder reklam i skiten och alltså gör det möjligt. Berätta gärna vilka företag det är. Bojkotta sponsorerna!

Inga kommentarer: