söndag 14 september 2014

I dag gäller det

» I dag smäller det: I dag är jag helt upptagen med valet, som ordförande för ett av valdistrikten. Och att jobba som valförrättare är både spännande och trevligt. Men det blir en lång dag. Det börjar klockan 0700 på morgonen med att hämta ut alla handlingar som behövs. Och sedan är det full rulle från att vallokalerna öppnar 0800, stänger 2000 och sedan med räknande, sprättande, räknande och ännu mer räknande. Har man tur är allt redovisat och färdigt innan midnatt. Just nu känns det som om det är ett högt valdeltagande. Ganska gott om Förtidsröster och periodvis rejäl ruljans i vallokalen. Sedan är det bara att hoppas att det går åt rätt håll. En viss oro känner jag.

» När nästa polett trillar ner: För några dagar sedan konstaterade jag att det faktum att Public Service reportern Lars Adaktusson plötsligt kommit ut som Kristdemokrat ju faktiskt förklarade en hel del. På den högra planhalvan brukar det ju påpekas att i stort sett alla journalister är Miljöpartister eller Vänsterpartister. Men Lars Adaktusson är inte den enda ledande Public Service reportern som visat sig inte vara så där väldigt opartisk. Jag läser nu att en annan Public Service profil, Kjell Albin Abrahamsson, skrivit en bok om Vänsterpartiet - Låt mig få städa klart. En bok som är så fylld av hat mot Vänsterpartiet och så många lögner och felaktigheter för att bevisa partiets ondska att en journalist med den typen av syn på världen inte kan behandla den politiska scenen opartiskt. Så hans syn på världen förklarar ju en hel del också.

» Bedragare del 14 eller Har jag gått upp i vikt: Jag har fått ett antal mejl i går som försöker insinuera att jag ökat i vikt och tydligen borde banta. Och dom har den helt självklara metoden att sälja. Så här lät ett av mejlen:

Enjoy life!

hello torget! You probably will not believe me, but I lost almost 20pounds-overweight for only 1 month.
What do you think, how I did it? everything is very simple and free.
Answer is here

Ja, och så tycker dom naturligtvis att jag ska klicka på en länk. Och nyfikenheten är naturligtvis stor hos mig för att få veta. Men faktum är att min feghet är så stor att jag avstår från att pröva. Torget var en avdelning i Sveriges DX_Förbunds medlemstidning Eter-Aktuellt som jag skrev under många år. Det hela som skrevs 1997-2005 finns att läsa fortfarande som nostalgitripp för kortvågslyssnare.

Inga kommentarer: