torsdag 19 april 2012

Stödet för EU rasar

Jag ser i bladet att EU fortsätter att arbeta hårt på att tappa stöd bland svenskarna. Jakten på det svenska snuset fortsätter. En jakt som inte förtjänar någon som helst respekt utan snarare visar på det tydliga systemfelet med EU. Tanken på en Union mellan så olika länder med så olika kulturer och förutsättningar men där ändå lagar och regler ska samordnas är FELTÄNKT. EU:s jakt på snuset har helt enkelt ingen praktisk eller logisk förklaring mer än möjligen att de stora tobaksbolagen inte vill se en konkurrent. Hade EU förtjänat någon sorts respekt hade man naturligtvis arbetat för ett förbud / en begränsning av alla tobaksprodukter för att inte tala om alkoholprodukter. Men så är det ju inte, snarare tvärtom. Alltså finns det ingen logisk förklaring till ett snusförbud. Mer än EU:s sedvanlig förmåga att vara klåfingriga.

Sej när till Euron och EU
Vad som är helt klart är att om EU fortsätter jakten på snuset så kommer stödet för oss som tycker att Sverige ska lämna EU att öka kraftigt. Så kanske ska vi hoppas att man fortsätter sin jakt på snuset...

Jag vill poängtera att jag själv inte snusar (eller röker). Men jag föredrar att mina vänner och andra i min närhet snusar än att dom röker. Både dom och jag mår bättre av det.

Jag har ju ett par gånger kommenterat det faktum att Spaniens kung Juan Carlos mitt under Spaniens djupa ekonomiska kris passade på att åka till Botswana för att slakta (det kallades jaga) elefanter. Ett pikant inslag i skandalen är att nämnda Juan Carlos är hedersordförande för spanska WWF (World Wildlife Foundation), en organisation som är mycket aktiv i arbetet för att rädda elefanten. Juan Carlos glömde nog det...

De Europeiska eftergifterna till USA:s jakt på terrorister fortsätter. Jag ser nu att EU Parlamentet accepterat ett nytt avtal med USA som innebär att innan avresa från en flygplats i EU till USA så ska amerikanska myndigheter informeras om alla passagerares namn, födelsedata, kreditkortsnummer, platsnummer samt speciella matönskemål. Däremot framgår det inte av avtalet om det även måste meddelas skonummer och kalsongstorlek. Troligtvis görs det sedan i USA en första selektering som innebär att alla som äter fläsk släpps in utan problem. De som vägrar fläskkött utreds närmare. Blivande självmordsbombare kommer därför i fortsättningen att genomgå en speciell kurs i att äta fläskkött. Det kan ju inte vara värre än att spränga sig i luften.

Själv bryr jag mig inte om vad folk äter, eller inte äter. Muslimers (och judars) "förbud" mot fläskkött har en mycket praktiskt förklaring. Fläskkött klarade helt enkelt inte värmen förr i tiden och blev snabbt farligt att äta. Alltså äter man det inte. Indier äter inte ko, vi äter inte hund och så vidare. Vi har alla våra "regler och traditioner". Så är det, och det gäller att ha respekt för varandra.

Kanske ska jag säga att omröstningen i EU-Parlamentet slutade 409-226. Det fanns alltså en ganska stor minoritet i EU-Parlamentet som inte tyckte att amerikanska myndigheter har att göra med flygpassagerarnas matpreferenser.

Slutligen ser jag att Kjell-Olof Fäldt i en kommande bok går till hårt angrepp mot Socialdemokraterna. Det stora partiet steg därmed lite i min aktning! Kanske är dom inte helt hopplösa?

Inga kommentarer: