lördag 7 april 2012

En lugn Påskafton

Jag har varit borta från all nyhetsförmedling sedan jag läste morgontidningen klockan 7 i morse, och när jag nu på kvällen återvänder hem och kollar vad som hänt - så har det i stort sett inte hänt något! Världen har faktiskt fungerat helt oklanderligt, som vanligt alltså, även om jag inte hållit mig ständigt uppdaterad.

Jag har jobbat från 0800-2000 i dag har och bland annat suttit utomhus i gräset och löst världsproblem (och privata problem) på en blandning av svenska, engelska, spanska och arabiska med boende från Irak, Iran, Ghana, Peru, Thailand osv. I motsats till gårdagens rena rama skitväder så blev det (efter viss antydan till snö på morgon/förmiddag) riktigt härligt soligt och skönt på eftermiddagen. Och sedan har vi ätit en gemensam riktigt härlig påskmiddag. Det var länge sedan jag varit så mätt.

Men, som sagt. Det var inte mycket det har hänt under dagen. Det verkar vara påskstiltje. Men jag såg en rubrik som sade "Ökad optimism hos bankerna". Och det gjorde mig verkligen orolig. Menar verkligen bankerna att dom räknar med ännu högre övervinster? Måtte Anders Borg ta dom riktigt i nackhåren! Men, det blir nog inget av det när det kniper. Vi kan räkna med att ägare och höga bankbossar får ännu ett år med guldkant. Heja Anders Borg!

Men en riktig påsksensation ser jag. Folkpartiets utrikespolitiske talesman Allan Widman tycker helt plötsligt att det kan vara dags att ta hem de svenska soldaterna i Afghanistan. Har han druckit för mycket påskmust? Nu har jag tyckt detta mycket länge, så jag har inget emot att Folkpartiet har börjat inse faktum. Den här svenska krigsinsatsen, som pågått längre än hela andra världskriget, skulle varit avslutad för länge sedan. Heja Allan Widman!

Och slutligen ser jag att AIK gick på en mina i sista avgörande semifinalen i hockeyn. Man må gärna beskylla mig för rasism, men i det här fallet skäms jag inte. Jag gläds varje gång det går åt pipan för ett lag från Stockholm. Låt mig glädjas. Heja Landsorten!

Inga kommentarer: