tisdag 8 juni 2021

» Magisk tystnad.

Terrordåd i London med fyra döda! Har ni hört något om det i svensk media? En man körde med sin lastbil medvetet upp på trottoaren och körde ihjäl fyra personer i London. En femte person, en nioårig son, överlevde terrorattacken. Polisen är ganska övertygade om att det rörde sig om en terrorattack. Påminner ju lite om Rakhmat Akilovs attack i Stockholm då fem personer dödades. Men har ni sett något om attacken i London i svensk media? Det kan bero på att det inte var i London i England utan det var i London i Ontario, Canada. Men mest tror jag på att det beror på att terroristen som medvetet körde ihjäl fyra personer på trottoaren var en helt vanlig kanadensare men dom döda var en muslimsk familj!

Sven Tycker ni ska reagera
Magisk tystnad måste vara det som gällde när SVT:s reporter frågar Attendos VD Martin Tivéus: - "Vad var det sämsta som ni gjorde under pandemin?" Frågan följs av en drygt 20 sekunder lång total tystnad från herr VD:n. En tystnad som är mycket talande för den tystnadskultur som Attendo verkar gilla. För övrigt verkar Attendo ha förstått att man håller på att bränna sina broar och har nu t.ex. slopat det bonusprogram för verksamhetschefer man haft. Jag tvivlar dock på att Attendo lyckas bygga upp några nya broar av förtroende på länge.

Slutligen en artikel som fick mig att gnugga ögonen och kolla om jag läste rätt. "Ungas brottslighet minskar – hemma mer" berättar Svenska Dagbladet att en studie vid Malmö Universitet visar. Man har granskat 9:e klassare och gjort en jämförelse 20 år bakåt i tiden. Skadegörelse, stölder och olika typer av våldsbrott där unga är gärningspersoner har minskat med 50 procent de senaste 20 åren. Ungdomarna är ute mindre på kvällarna, man dricker mindre alkohol än för 20 år sedan. Aktiviteter har förändrats och brottsligheten har minskat. Ungdomarna trivs mer i skolan och man är generellt mer avståndstagande till brottslighet. Låter väl bra!

Visst händer det mycket spännande saker?

Läs:
Attendochefen om manipulerade enkäterna: ”Inte acceptabelt”. - SVT inkl talande tystnad
Muslim family in Canada killed in 'premeditated' truck attack. - BBC News
Ungas brottslighet minskar – hemma mer. - Svenska Dagbladet

Inga kommentarer: