söndag 13 juni 2021

Att hålla fast vid sina rötter

» Fast man borde skämmas.

Ingen har väl missat Jimmie Åkessons löfte att Sverigedemokraterna i motsats till Socialdemokraterna är trogna sina rötter och varken kommer att lämna eller överge dessa. Låt oss därför fundera lite över vad som står i Sverigedemokraternas partiprogram just när Jimmie Åkesson väljer att gå med i partiet - dvs SD:s rötter. Jimmie anslöt sig till SD 1994/95 och följande text är tagen från partiets partiprogram 1994 och 1996. Dvs de rötter som gjorde att Jimmie Åkesson valde att engagera sig i just Sverigedemokraterna.

* SD ska sträva efter ett etniskt homogent Sverige.
* Etniska främlingar som invandrat till vårt land efter 1970 ska alla kastas ut. Någon hänsyn till utgivna medborgarskap kommer inte att tas.
* Förbjud all invandring från etniskt avlägsna kulturer.
* Invandrarverket ska läggas ner och uppgifterna ska tas över av polisen.
* SD vill starkt begränsa adoption av utomnordiska barn.
* Enbart konst och musik som befrämjar fosterlandskärlek ska få statligt stöd.

De sverigedemokratiska rötterna

Det är alltså dessa rötter som Jimmie Åkesson är stolt över, som var avgörande för hans val av just SD som sitt parti, som han alltså lovar att vårda och bevara.

Den svenske mannen
Naturligtvis är det inte just så som Jimmie Åkesson vill att vi ska tolka honom. I själva verket är faktiskt Jimmie Åkesson avundsjuk på Socialdemokraterna. Medan Socialdemokraterna har rötter att vara stolta över så försöker ju Sverigedemokraterna förtvivlat att dölja sina rötter. Att SD är sprunget ur nazismen och den rena rasismen från BSS osv försöker ju SD förtvivlat att dölja. Men det går inte! Partiet drabbas med en regelbundenhet som man nästan kan ställa klockan efter av nya skandaler där representanter för SD uttalar sig på ett vidrigt sätt. SD har helt enkelt inte raderat ut sina rötter. Dom fortsätter att leva och frodas inom partiet.

Alla partier har i sin historia perioder där man haft åsikter som inte kan anses rumsrena i dagens samhälle. Partier genomgår förändringar, tiderna förändras och därmed opinionen. Många partier (nästan alla) var under många år mer eller mindre positivt inspirerade av nazismen för att ta ett exempel. Nazistsympatier fanns långt in i många partier. Det tog flera år innan man insåg vad det handlade om och tog avstånd från idéerna. Dessa tankar finns sedan mycket länge inte kvar inom dessa partier. Man har rensat ut de otidsenliga tankarna. Moderaternas föregångare var ivriga motståndare till allmän rösträtt. Det skulle innebära undergång om kvinnor fick lika rösträtt som män. Om fattiga tiggare fick lika många röster som grevar och baroner. Men de konservativa krafterna tvingades till slut acceptera utvecklingen. Från början av rädsla för en revolution inspirerad av vad som hänt i Ryssland. Jag må vara kraftig motståndare till Moderaterna i dag, men den typen av åsikter finns inte inom dagens Moderaterna. Vänsterpartiet var länge lockade av kommunistiska idéer. Det tog många år innan partiet insåg att det var en väg som ledde åt helt fel håll. Den typen av odemokratiska idéer finns inte kvar inom Vänsterpartiet. De demokratiska partierna har för länge sedan rensat ut och lämnat dessa olika odemokratiska tankar bakom sig.

SD:s rötter som Jimmie är stolt över
Det är här SD mycket tydligt skiljer ut sig. Medan alla andra partier sedan länge rensat ut den här formen av avskyvärda och odemokratiska tankar så har inte Sverigedemokraterna gjort detta. Stora delar av partiets toppskikt (inklusive partiledaren Jimmie Åkesson) valde att gå med i partiet när dessa tankar fortfarande var officiell politik för Sverigedemokraterna. I partiet finns stora grupper som fortfarande omfamnar dessa vidriga tankar. Partiets officiella politik idag är fortfarande starkt färgad av den här typen av tankar. Skillnaden är främst bara vilka ord man använder i den officiella retoriken.

Sverigedemokraternas rötter är inget att vara stolt över och inget att bevara. Men det är just detta som Sverigedemokraterna fortfarande gör! Det kvittar om Jimmie Åkesson och Mattias Karlsson osv försöker prata bort det. Man lyckas inte. De unkna rötterna lever vidare och frodas inne i partiet!

Vi kan dock konstatera att det finns en grupp som tycker att SD övergett sina rötter. De riktiga nassarna i NMR! När NMR:are här nere i Skåne samlades för att fira Nationaldagen så skedde det bland annat med att öva prickskytte på kort av svenska politiker och journalister. Bland de man övade prickskytte på var bland annat just Jimmie Åkesson!

Läs:
Magdalena Andersson: ”Vill gärna jaga dem i deras mardrömmar”. - Expressen (låst artikel)
Åkessons svar: ”Kommer aldrig överge våra rötter”. - Expressen
Jimmie Åkesson är stolt över SD:s rötter. - Aftonbladet
SD-toppens svar: ”Skamlös lögnare”. - Expressen
Nazister sköt prick mot politiker. - Expo
Nazister firade nationaldagen med prickskytte på politiker. - ETC

Inga kommentarer: