tisdag 29 juni 2021

Ett elakt påhopp

» Jag skäms - lite.

Just nu sitter moderatledaren Ulf Kristersson och drömmer och fantiserar om att äntligen nå sitt livs dröm. Ulf Kristersson - statsminister! Jag upprepar vad jag sade igår, sannolikheten (risken...) är inte så stor. Men han kan ju får lova att drömma.

Den senaste väljarundersökningen från Novus visar att det finns två vinnare på de senaste dagarnas händelser, Vänsterpartiet och Sverigedemokraterna och två förlorare, Centern och Moderaterna. Vänsterpartiets försprång över Centern är nu uppe i 3,3 procentenheter, samtidigt som Sverigedemokraterna i princip är ikapp Moderaterna. Det skiljer nu bara 0,4 procentenheter.

När nu Ulf Kristersson för talmannen Andreas Norlén ska presentera sitt alternativ till regeringsunderlag så har han att ta hänsyn till ett allt mer kaxigt Sverigedemokraterna som inte kommer att sälja sig billigt. Samtidigt som man har ett Liberalerna som ligger kvar långt under spärren och hotas av utplåning. Detta samtidigt som partiet hotas av inbördeskrig. Nu hotar LUF med att vägra kampanja för Liberalerna om inte Nyamko Sabuni uppfyller ett antal villkor, som alla är riktade mot just Sverigedemokraterna. Detta ska han alltså pussla ihop samtidigt som han måste hoppas på att någon från de andra fyra rödgröna partierna hoppar av partilinjen, röstar fel eller inte infinner sig till omröstning.

Läget för Ulf Kristersson är alltså inte det bästa.

Ulf Kristersson lovar avveckla välfärdsstaten

Ulf Kristersson lovar avveckla välfärdsstaten

Min rubrik handlar om alla de skandaler som Ulf Kristersson har bakom sig och som jag vill påminna om. En socialdemokratisk politiker med den ryggsäcken hade varit avpolletterad sedan länge. Se Mona Sahlin och Håkan Juholt som med mycket mindre skandaler blev avpolletterade. Läs Dick Sundevalls lilla urval av Ulf Kristerssons skandaler här nedanför. Det handlar om mygel med bostäder, missbruk av skattepengar, misstänkta mutbrott och allmänna misslyckanden med skattepengarna. Det är den här mannen som sverigedemokrater, kristdemokrater och liberaler nu drömmer om att kompromissa ihop sig om för att göra till statsminister i Sverige.

Låt oss slippa!

Läs:
Hur många lik i lasten och skelett i garderoben kan en statsminister ha? - Dick Sundevall i Magasin Paragraf
Novus SVT Väljarbarometer 29 juni. - Novus
LUF hotar Liberalerna med att inte kampanja. - SVT
LUF: Här är våra krav för att gå till val med Liberalerna. - LUF på Expressen debatt

Inga kommentarer: