söndag 17 maj 2020

Svin är för snällt

» Hur f-n kan man

Paolo Robertos rejäla tramp i klaveret har fått lite fart på debatten om sexköp. Men Paolo Roberto var inte ensam om att åka fast den här gången. Närmare bestämt plockade polisen in 18 sexköpare när man häromdagen gjorde i razzia i de fina kvarteren på Östermalm i Stockholm. I början av året tog man 41 sexköpare vid en annan razzia på Södermalm i Stockholm.

Arg
Nu pekades Paolo Roberto ut eftersom han skrev om sitt "snedsteg" på sociala medier och ställde upp på en TV-intervju och berättade om hur synd om honom det var som gjort ett sådant oförlåtligt misstag. För Paolo Roberto har det fått rejäla efterverkningar på direkten eftersom han fått sparken från uppdrag och förlorat andra inkomster.

Men alla dom andra som åkte fast? Dom kan lätt komma undan. Dom struntar tydligen i att dom får lite böter. Det här är oftast inte vanliga knegare som åker fast. Det är företagsledare, kändisar och andra med höga inkomster som tydligen får utlösning av att få visa sin makt över kvinnor. För det måste vara det som gör att man går till en prostituerad, att få visa att man har makt och är den som bestämmer. Hade det bara handlat om att få utlösning så hade man nöjt sig med att dra en handtralla.

Straffet för sexköp är helt enkelt på tok för lågt. Som debatten om Paolo Roberto delvis har kommit att handla om så har han ju i sin intervju mer eller mindre erkänt att det handlar egentligen inte bara om sexköp utan det handlar ju om en form av våldtäkt. Den prostituerade är inte prostituerad för att hon tycker att det är ett kul sätt att tjäna lite pengar. Hon är på olika sätt tvingad in i prostitution. Och detta vet den som köper sexet. Alltså handlar det om en form av våldtäkt!

Arg
Straffet borde alltså generellt handla om fängelse. Det är ju till och med ett planerat brott. In med kräken i finkan. Dessutom borde kallelser, dom och annan korrespondens skickas med öppet vykort till arbetsplats och familj och berätta vad kräket gjort. Då kanske det inte bara blev Paolo Roberto som förlorar jobb och inkomster utan en massa andra direktörer, företagsledare och kändisar. Och som då kanske tänkte efter en extra gång innan man betalar för att få våldta en utsatt tjej.

Det är inte det minsta synd om Paolo Roberto. Felet är att så många fler snällt och tyst kan betala sina böter och sedan fortsätta sina liv som om inget hade hänt.

Läs:
18 sexköpare gripna i ny stor polisrazzia. - Sveriges Radio
Paolo Roberto sparkas från TV4. - Aftonbladet
Fler än Paolo Roberto måste stå för sin smuts. - Aftonbladet
GW om Paolo Roberto: Kan dömas till 4 års fängelse. - Aftonbladet

Inga kommentarer: