måndag 23 december 2019

Lille julafton

» Julhälsningar och Julenyheter

För de som inte visste om det så kan jag berätta att i morgon är det Julafton. Visst är det en underbar högtid då vi kan få ta det lugnt och njuta av friden och julstämningen. För att inte tala om alla de fina julklappar som vi kan få. Jag tänkte ge er lite mer julstämning med ett antal små korta julnyheter.

» Visst känns det underbart att våra Högerpartier i Riksdagen som ständigt klagar på Bidragssamhället och alla de problem som det skapar nu har ändrat åsikt. Moderaterna och Kristdemokraterna vill nu nämligen skattesubventionera kärnkraften för att rädda den kvar. Bidrag till energin från skattebetalarna. För utan bidragen så klarar den sig inte. Vi är så lyckliga över att man från Moderaterna har insett att Bidrag kan vara bra också. För det är väl så vi ska tolka omsvängningen?

Hjärtan
» Julen infaller på Vintern. På vintern ska det vara snö och is. Nu är det ju lite si och så med vinterkylan här nere i Södra Sverige numera. Det är mest höst, men bra för grundvattnet! Fast det finns ställen där det faktiskt är halt. Jag såg en liten notis om en liten trafikolycka i Virginia i USA. Skrotfirman fick tydligen 69 bilar att samla ihop resterna av. Pang, pang, krasch, pang, pang, krasch upprepat 69 gånger på motorvägen. Vilket härligt plockepinn. Vi kan glädjas åt att alla de mer än 50 som skadades överlevde och kan ge sig ut i trafiken igen.

» I en annan notis från USA berättas om att det utbröt skottlossning på en liten fest. Man skulle festa och hedra en man som skjutits ihjäl, och firade tydligen detta med att skjuta varandra. Vi svenskar kan ju i varje fall glädjas över att det inte bara är i Sverige som man skjuter varandra. Snarast är det så att man skjuter varandra i ännu högre grad än hos oss.

» Å andra sidan så står ju USA för hälften av alla vapen som säljs i världen. Vapenförsäljningen i världen ökade förra året med nästan 5% till totalt motsvarande 4.180 miljarder kronor (4.180.000.000.000 blir det). Det känns kanske inte riktigt som det ger julstämning. Men försök att hålla julstämningen uppe ändå.

» På tal om amerikansk export så har man tydligen problem med att få sin naturgas såld. Tyskland låter ju Ryssland bygga en naturgasledning till Tyskland och därmed få sålt ännu mer rysk naturgas till Tyskland - istället för amerikansk. Alltså inför USA en blockad mot alla företag som är inblandade i bygget. Det gäller ju att skydda sin egen export. Själv tycker jag att naturgasen i både USA och Ryssland borde stanna i marken!

» Ett av de länder som stoppade nödvändiga och bindande överenskommelsen vid Miljökonferensen i Madrid var Australien. Där, på andra sidan jordklotet är det inte vinter kring Jul. Där är det högsommar. Och i Australien är det just nu extremt varmt och extremt torrt. Och dessutom rejält med brandrök från alla skogsbränder som härjar. Hela samhällen har brunnit upp. Australiens premiärminister blev till och med tvingad att åka hem från semestern på Hawaii. Det var kanske lite svalare där?

» Vill ni ha fler glada Julnyheter? Jag såg en riktigt glad nyhet från Tyskland. En 15-årig pojke som varit försvunnen i två år har hittats - inlåst i ett skåp hos en känd pedofil och barnporrspridare. Visst känns det skönt med goda nyheter så här i juletiden.

Tomten kommer

Jag hoppas att vi alla trots allt får en riktigt God Jul! Det är glädjens högtid och jag hoppas att jag inte förstörd för er. Tomten kommer trots allt hemskt i världen till er alla i morgon.

Inga kommentarer: