söndag 8 december 2019

Bottenlöst omoraliskt

» Ulf Kristersson

Månadens sämsta bortförklaring står Moderatledaren Ulf Kristersson för. När han ska försöka bortförklara sitt löftesbrott mot förintelseöverleverskan Hédi Fried så slår han verkligen knut på sig själv. I december 2018 så gav Ulf Kristersson ett löfte till Hédi Fried som lät så här:

- "Mina värderingar är inte SD:s. Jag kommer inte samarbeta, samtala, samverka, samregera med SD"..

Hédi Fried litade då på det löftet. Ulf Kristersson har också infriat löftet tidigare, bland annat genom att hårt kritisera de lokala moderata företrädare som infört samarbete med just Sverigedumokraterna. Men, nu har drömmen om makt blivit för stor. Ulf Kristersson har bestämt sig för att bilda ett nytt högerblock bestående av Brunblå sörja. Ett regeringsalternativ bestående av Sverigedumokraterna, Moderaterna och Kristdemokraterna. Hédi Frieds första besvikna kommentar blev:

Den brunblå sörjan
- "Han bedyrade att han aldrig, aldrig kommer gå med på något samröre med SD. Jag förstår inte hur han inte kan se bakom hörnet."

Fast det är uppenbart att Ulf Kristersson i dag inte ens riktigt vill erkänna löftet. Om vi ska tolka hans bortförklaring så menar han i dag att det löftet han gav var egentligen inte hans löfte utan bara något han motvilligt tvingades till av Annie Lööf och Jan Björklund. Så här försöker han nämligen "bortförklara" sitt löfte:

- "När vi gick till val i Alliansen var det en fundamental förutsättning för Alliansens gemensamma arbete, att vi inte skulle ha något samarbete med Sverigedemokraterna. Alla vet också att det inte var ett krav som jag drev. Det var i grund och botten Centern och Liberalerna som drev det kravet."

Läs det där igen! - "Alla vet också att det inte var ett krav som jag drev." Tänk att vi var så dumt oförstående så att vi inte förstod redan då att Ulf Kristersson egentligen helst ville bygga upp ett samarbete med Sverigedumokraterna men han vägrades detta av Annie Lööf och Jan Björklund. Det var alltså inte bara Hédi Fried som blev totallurade av Ulf Kristersson. Det var hela Svenska folket som han förde bakom ljuset och bedrog. Vi kan nästan se framför oss hur han bakom ryggen korsade fingrarna när han uttalade sitt löfte. Han var så motvilligt tvingad till det.

Har han ingen skam i kroppen? Det är inte så ofta numera som jag håller med Stefan Löfven. Han har genom alla sina kompromisser med Centern och Liberalerna sålt ut det Socialdemokratiska partiets idéer. Så mitt förtroende för Stefan Löfven är just nu mycket lågt. Men, han kan faktiskt också ha rätt:

- "Bottenlöst omoraliskt"

Det är hans betyg på Ulf Kristerssons krumbuktande löftesbrott. Så sant, så sant!

Läs lite mer och lite bakgrund:
Löfven till M-ledaren: Bottenlöst omoraliskt. - Helsingborgs Dagblad
Löfven till M-ledaren: Bottenlöst omoraliskt. - Sydsvenskan
Löfven till M-ledaren: Bottenlöst omoraliskt. - Svenska Dagbladet
Kära Kristersson, känns det verkligen bra med SD? - Peter Wolodarski i Dagens Nyheter

Inga kommentarer: