fredag 30 augusti 2019

Uffe satsar på högerpopulismen

» Det nya Högerblocket formerar sig

Kristdemokraterna (under Ebba Busch Thor) och Moderaterna (under Ulf Kristersson) positionerar sig allt närmare Sverigedumokraterna. Även om Jimmie Åkesson tydligen inte är riktigt nöjd än.

Senaste utspelet från Tobias Billström om en ytterligare kraftig minskning av asylinvandringen är ett exempel på detta. En som kanske är nöjd är Hanif Bali som med sina utfall mot muslimska flyktingar i synnerhet och alla flyktingar i allmänhet har fått genomslag inom Moderaterna. Han har fått hållas länge, det var först när han kritiserade ikonen Carl Bildt som han fick kritik. Tobias Billström har i åratal tillhört en flyktingkritisk falang, men åthutades av Fredrik Reinfeldt. Nu har han äntligen (som han själv ser det alltså) fått igenom sina krav.

Vi kan ju också se hur allt fler kommuner med moderat styre infört olika åtstramningar för att bestraffa människor med utländskt ursprung. Tillsammans med Sverigedumokraterna (och på många håll Kristdemokraterna) skapar man ett problem som egentligen inte finns och inför sedan ett förbud för att markera handlingskraft mot de utländska horder som invaderar vårt vackra fosterland.

En nya Högerallians
Tyvärr har det gått så långt i dag i spridandet av "myter" att svenskarna i allmänhet tror att alla brott som begås har en invandrare som skyldig. Ungefär som om det inte fanns någon brottslighet utan invandrare. Så är det naturligtvis inte. Visst är det så att invandrare är överrepresenterade. Men, det innebär inte att invandrare i allmänhet begår brott. Precis som det faktum att män är kraftigt överrepresenterade när det gäller brottslighet. Men det innebär inte att män i allmänhet begår brott.

Vi har inte heller en våldsam ökning av kriminalitet rent allmänt. Vissa brott minskar, andra brott ökar. Just nu har vi haft en kraftig ökning av att gäng skjuter eller spränger mot konkurrerande gäng. Det är ingen ny företeelse. Vi hade en tidigare period när MC-gäng attackerade varandra. Här i Nordvästskåne hade vi flera mord när Hells Angels och Bandidos var i luven på varandra. Dom till och med sköt med granatgevär mellan sina respektive högkvarter i Hasslarp och Kattarp. Det har inte skett någon dramatisk ökning av antalet mord rent allmänt. Även om man kan tro detta av mediebevakningen. Men, uppenbart är att tillgången på vapen och en total brist på omdöme har infekterat knarkgängen i konkurrensen om kunderna. Vapnen kommer främst från Balkan (f.d. Jugoslavien) där vapentillverkarna pumpade in vapen under inbördeskriget. Vapen som nu är till salu!

Vad gör vi åt detta meningslösa våld? Om man tror att skärpta straff skulle hjälpa så är man naiv. De killar (män är ju kraftigt överrepresenterade) som är inblandade skiter fullständigt i eventuella straff. Bästa metoderna är helt enkelt att få bort marknaden. Men när ansvariga påpekar vilka det är som är de stora köparna av narkotikan så tar det fyr ordentligt. Man kan väl inte skylla partyknarkarna för att de som levererar knarket skjuter varandra i konkurrensen om vem som ska sälja till dom? Det handlar naturligtvis också om att se till att ungdomar inte hamnar i gängen. Och att Polisen har de resurser dom behöver.

Men, populistiska utspel för att skörda politiska poäng är snarast kontraproduktivt. Och skyll inte allt på invandringen. Något som alltså Moderaterna nu är på väg att göra. Den Moderata utvecklingen är skrämmande. Det är uppenbart att Moderaterna nu under Ulf Kristersson satsar på att bygga upp ett Högerblock tillsammans med Kristdemokraterna och Sverigedumokraterna. Tragiskt!

Men, man är inte eniga i Moderaterna om den här utvecklingen. Alla moderater ställer inte upp på plakatpolitiken. Men skapade problem som gör att man kan införa förbud som egentligen inte fyller någon annan funktion är att peka ut invandrare för alla problem och ge polisen meningslösa uppgifter istället för viktigare arbetsuppgifter. Låt mig därför citera ett moderat kommunalråd apropå att införa tiggeriförbud:

- "Vi har inget problem, så därför ser jag inget behov av att införa ett förbud. Vi har sannolikt flera partier som skulle stödja ett förbud, men då måste det finnas ett problem."

Bakom citatet står Moderaternas kommunalråd i grannkommunen Klippan. Hans Bertil Sinclair. Bra sagt Hans Bertil! Det intelligenta uttalandet måste bero på att Hans Bertil är uppvuxen här i Åstorp, även om han hette Bengtsson på den tiden.

För övrigt undrar jag hur Moderaterna ska lyckas med att kraftigt sänka antalet asylsökanden? Detta från en siffra i dag som redan är väldigt låg. Ska man stänga gränsen när kvoten är uppnådd? Ska man avskaffa rätten att söka asyl? Eller det handlar helt enkelt bara om att ställa in sig hos Sverigedumokraterna och andra rasister?

Inga kommentarer: