måndag 12 augusti 2019

Internationella ungdomsdagen

» Mardrömmar

Amerikanska The New York Times har granskat de högerextrema främlingshatande sajterna i Sverige och deras kopplingar till utländska nätverk. Den svenska digitala ekokammaren kallar man det. Det är en skrämmande läsning hur sajterna sprider lögner och feltolkningar med ursprung i utländska trollfabriker. Och hur aningslösa profiler inom främst Sverigedumokraterna sprider lögnerna vidare. Men också t.ex. moderaten Hanif Bali hämtar näring för sin gödselspridning(*) hos dessa pestspridare. Man blir rädd när man läser, samtidigt som en hel del polletter trillar ner. Det är fyra sajter, Samhällsnytt, Nyheter Idag, Fria tider och Nya tider, alla med starka kopplingar till Sverigedumokraterna som nämns i granskningen!

(*) Jag vill göra en rättelse. Att sprida gödsel är att sprida positiv näring till marken. Det dessa pestspridare sysslar med är inte att sprida någon positiv näring. Alltså kan man inte använda ordet "Gödsel" i det här sammanhanget. Jag ber alla lantbrukare om ursäkt för att jag i min ilska använt ett totalt olämpligt ord. /Sven 190813/

Gödselspridande nasse
En som blivit inspirerad av alla de lögner som sprids på nätet är norrmannen Philip Manshaus som först mördade sin adopterade yngre styvsyster. 21-åringen, som tydligen var mångmiljonär, innan han attackerade moskén i Bærum utanför Oslo. Han hade hämtat inspiration på olika högerextrema nätverk. Han hade också hyllat flera högerextrema massmördare. Han hade också hyllat den norska nazistförrädaren Vidkun Quisling. Den norska säkerhetspolisen hade fått tips om honom redan för ett år sedan men hade då inte tagit tipsen på allvar.

Man kan få mardrömmar för mindre.

Läs lite mer:
The New York Times
Internationellt nätverk stöder extrema högersajter i Sverige
Så styrs den svenska trollfabriken som sprider hat på nätet mot betalning
-
Norway mosque attack: Bruised suspect Manshaus appears in court
Philip Manshaus, 21, häktas för terrorbrott efter dådet
21-åringen häktas - misstänkt för terrorbrott och mord
Misstänkte terroristen Philip Manshaus häktas

Inga kommentarer: