onsdag 7 augusti 2019

Mitt i veckan

» Dussinet fullt

I dag kunde jag inte bestämma mig. Så ni får själva välja vad ni tycker kan vara spännande.

♠ I.   Bättre att ha pengarna i madrassen? Schweiziska banken UBS tänker ta ut minusränta på sparkonton med stora belopp! Jag får kanske fundera över mina schweiziska sparkonton?

♠ II.   I samband med Pride-paraden visade fotbollsspelaren Albin Ekdal (i Sampdoria för tillfället) sitt stöd för HBTQ-personer. Reaktion? Hatiska och homofoba kommentarer! Men också stöd, från bland annat Svenska Fotbollsförbundet.

♠ III.   En helt vanlig dyngspridare, Granskning Sverige, har apropå Pride kommit på varför Försvarsmakten stödjer Pride. ÖB:s son har blekt håret! Så då måste han ju vara bög, eller korvryttare som GS kallar det. Det var så roligt så ett antal SD-politiker spred det vidare. Så var det med Sverigedumokraternas kamp för HBTQ-rättigheter!

♠ IV.   I spåren av alla skjutningar i USA så säljs det i dag skolryggsäckar som är skottsäkra. Det är kanske dags att fundera i USA lite över alla vapen som finns i var mans hem?

♠ V.   Vem kan man lita på? Konsumentorganisationen Which? har under 30 dagar granskat Facebook-grupper. Under den tiden hittade man 55.000 inlägg i grupper där kunder erbjöds gratisprodukter mot att dom skrev positiva omdömen om nätföretaget Amazon!

♠ VI.   Det har uppmärksammats att Jeff Bezos (grundare och vd för Amazon) har sålt ut av sina aktier för nästan 30 miljarder kronor. Han behöver visst pengar till sin rymdsatsning Blue Origin.

♠ VII.   Apropå ökade klyftor så har man i USA gjort en beräkning på utvecklingen. Om koncentrationen av förmögenheterna till de rikaste 10% fortsätter i oförminskad takt så kommer ALLT (100%) att ägas av de 10% rikaste 2052. När tror ni att det vänder? Vänder det?

♠ VIII.   Rökförbudet sågas - är en säkerhetsrisk berättar Aftonbladet i en jätterubrik i en tvåsidig artikel. Sedan handlar alla exemplen om fulla restauranggäster som bråkat med ordningsvakterna - innan rökförbudet infördes!

♠ IX.   Aftonbladet publicerade i dag en bild på vad som är världens största åsna, Derrick av rasen American donkey. Kom ska du få se en bild på världens största åsna sade jag till min dotter. Trump? Svarade hon!

♠ X.   I en intervju med SD-anknytna NyheterIdag berättar historikern Herman Lindqvist att svenskarna är fredsskadade. Tacka vet han polackerna - han bor i Polen nu. Fast kanske ska vi ta det med ett antal nypor salt trots allt - NyheterIdag!

♠ XI.   I flera dagar har dom lovat oss rejält med regn. Men det kommer lite duggregn då och då. Jag vill ha regn! Varför kan man aldrig lita på väderprognoserna? Djävla SMHI! Det är garanterat alla utlänningars fel!

♠ XII.   Ha en bra afton!

Inga kommentarer: