lördag 6 april 2019

Ulf Kristersson

» Vart går Uffe?

Vart är Ulf Kristersson på väg att driva Moderaterna? Uppenbart är i varje fall att han ska ta upp kampen med Jimmie Åkesson om rasistväljarna. Kampen om väljarna som är rädda för det okända. Vi har nu på bara några dagar fått veta att Moderaterna inte anser att man ska kunna söka asyl i Europa. Inga utlänningar ska kunna ta sig över gränsen in i Europa och förstöra våra fina gener. I varje fall såg jag att man skulle kräva ett stopp för asylsökande vid EU:s yttre gräns.

Nya Moderaterna på dekis
En som inte skulle ha fått komma hit har Ulf utsett till att ansvara för moderaternas integrationspolitik. Mauricio Rojas har utsetts till Integrationskommissionen. Mauricio Rojas är chilenare som en gång i tiden påstod att han var aktiv i en vänstergrupp som bekämpade Augusto Pinochets diktatur. När han sedan fått uppehållstillstånd i Sverige blev han folkpa... f'låt liberal. Förra året gjorde han ett kort återvändande till Chile där han blev Kulturminister i Chiles högerregering. Han lyckades sätta nytt "svenskt" rekord i kort regeringsperiod. Efter fem dagar fick han sparken sedan han kallat Chiles Historie- och människorättsmuseum i Santiago för en bluff. Ett museum som dokumenterat brott under Augusto Pinochets styre. Nu har han alltså utsetts av Ulf Kristersson för ett definiera Moderaternas nya "Integrationspolitik".

En integrationspolitik som går ut på att den som får den stora ynnesten att få bo i Sverige ska totalanpassa sig till den "svenska kulturen". Redan första Midsommarafton ska man dansa grodor runt majstången och äta surströmming. Ingen pizza eller andra utländska maträtter inte. Svensk från första början! Den svenska kulturen är ju överlägsen all annan kultur så det ska ske en total anpassning.

Ja, något sådant är det väl tänkt att Ulf Kristersson ska förespråka för att kunna locka tillbaka de rasistiska och islamofobiska väljarna från sverigedumokraterna.

Tror ni han lyckas? Eller det blir fiasko för Ulf Kristersson som det har blivit för alla hans tidigare uppdrag.

Inga kommentarer: