fredag 5 april 2019

Politik är spännande

» Om Emma, Marie och Uffe

Inget svenskt parti har väl utmärkt sig för avhopp och uteslutningar som Sverigedumokraterna. Rikspolitiskt är det väl i och för sig Liberalernas avhoppade riksdagspolitiker Emma Carlsson Löfdahl som fått mest publicitet. Hon fick ju hård kritik (och pågående polisutredning) när det visat sig att hon hyr en bostadsrätt av sin make. Han betalar 2.500 i månadsavgift och tar sedan 12.000 kronor av hustrun för att hon ska hyra den. Vilket gör att hon i flera år kunnat kvittera ut en rejäl slant i bostadsersättning av Riksdagen. När Liberalerna uppmanade henne att lämna Riksdagen valde hon att istället lämna Liberalerna men formellt stanna kvar i Riksdagen. Hon har tydligen inte varit där sedan dess men får fullt arvode. Håller hon ut tillräckligt länge får hon full pension från Riksdagen. Men det har inget med girighet att göra!

SD:s sandlåda
Men över till Sverigedumokraterna. SD här i Åstorp har nu fått sitt första avhopp för den här mandatperioden. Det är partiets förstanamn på listan till Kommunfullmäktige, Maria Gottschalk, som deklarerat att hon nu lämnar partiet. - "Dålig intern kommunikation och toppstyrning" anger hon bland annat som skäl. Hon kommer tillsvidare att sitta kvar i Kommunfullmäktige som politisk vilde. Hon är också ledamot av Kommunstyrelsen, en post som hon också har för avsikt att behålla. Hon är en av SD:s fyra ledamöter i KS. Där den s.k. Åstorpsalliansen (M+L+Kd) också har fyra ledamöter. Den styrande minoriteten (S+C+V) har fem ledamöter. Vid valet av Kommunstyrelsen krävde Sverigedumokraterna att valen skulle göras genom proportionella val. Detta innebär att även om Maria skulle välja att avsäga sig uppdraget i KS så kommer inte en annan SD:are att få gå in istället. Nu får vi se vad detta leder till. Vem blir nästa?

Slutligen kan vi notera att Moderaterna strukit "Nya" i propagandamaterialet. Moderaterna är inte längre nya, utan återgår till att vara dom gamla vanliga Moderaterna? Det hela ska nog ses som ett tydligt avståndstagande från åren med Fredrik Reinfeldt. Nu tar Uffe-falangen slutligt kommandot över Moderaterna. Undrar hur Moderaterna nu ska göra med alla jackor och T-tröjor med den gamla logotypen? Återanvändning på något sätt? Makulering? Jag får hålla koll på hur snabbt man möblerar om i sitt skyltfönster här i Åstorp. Har inte hunnit kolla i dag, jag får se om man hinner möblera om till i morgon. Hur som helst kavlar Ulf Kristersson nu upp armarna. Nu ska man gå in i det nya bruna blocket med Sverigedumokraterna och Kristdemokraterna med nya krafttag. Grattis Uffe!

Nu jäklar i det...

Undrar om Ulf Kristerssons gamla löfte fortfarande gäller: - "Som moderater och förkämpar för individuell frihet och marknadsekonomi har vi ett uppdrag att bekämpa och avveckla välfärdsstaten."

Inga kommentarer: