onsdag 17 april 2019

Politikerförakt

» Jag känner mig lurad

Jag tillhör de som oftast ställer mig upp och försvarar svenska politiker när det värsta politikerföraktet och de värsta politikerfördomarna sprids. Om vi håller oss till svenska riksdagspolitiker så har dom en ersättning som ligger över vad "en normal knegare" tjänar. Men, dom har också (om dom sköter sitt jobb) ett jobb som inte handlar om måndag-fredag 0800-1630. Man förväntas i princip jobba ständigt. Alltid vara tillgänglig, alltså inga direkt 8-timmars dagar. Lönerna ligger som sagt över vad vanliga anställda har. Men dom ligger egentligen under vad en "beslutsfattare" inom den privata sektorn tjänar. Det är en privilegierad grupp, men jag anser inte att dom är överbetalda. Det finns det andra som verkligen är...

Vadå girig
Därför blir jag enormt besviken när det avslöjas hur giriga en del kan vara. Som riksdagsledamot har man så bra betalt att det verkligen inte behöver användas trixande för att ytterligare öka upp inkomsten. Snarast kan det sägas att ett argument för att lönen ska vara bra tilltagen är att det ska motverka att man kan lockas till korruption.

När det nu återigen avslöjas att en riksdagsledamot använt sig av kreativa lösningar för att dryga ut den redan väl tilltagna ersättning blir jag direkt ursinnig. Senast att avslöjas med rumpan rejält bar är den moderata påläggskalven Erik Bengtzboe.

Det var inte länge sedan den liberala riksdagsledamoten Emma Carlsson Löfdahl avslöjades med att betala ockerhyra till maken som hon hyrde en övernattningslägenhet av. Upplägget gav ett helt obehövligt tillägg till hushållskassan på skattebetalarnas bekostnad. När Liberalerna uppmanade henne att lämna sin plats i Riksdagen visade hon ännu tydligare att girigheten var viktigast. Hon gick ur Liberalerna istället och behåller sin riksdagsplats i avvaktan på att kunna få ut full "pension" från Riksdagen. Innan dess var det t.ex. sverigedumokraten, och Jimmie Åkessons svärmor Margareta Larsson, som 2015 hoppade av Sverigedumokraterna men valde att behålla sin plats i Riksdagen. Fullt arvode, men hon var aldrig där! Men det gav ju ett inte föraktfullt tillskott till hushållskassan.

Nu är det alltså dags för moderaten Erik Bengtzboe, den gamla MUF:aren som valdes in i Riksdagen som rekordung och som sedan fortsatt sin karriär inom Moderaterna där han i dag är arbetsmarknadspolitisk talesperson. För att samtidigt som han är Riksdagsledamot även kunna behålla sin plats som Kommunfullmäktigeledamot i Nyköping så valde han att folkbokföra sig i pojkrummet hemma hos sin mamma i Nyköping samtidigt som resten av familjen bodde i Stockholm. Som en tillfällighet får han då traktamente av Riksdagen eftersom han ju "inte bor" i Stockholm - som resten av familjen. Det ska påpekas att han inte är kvar i Kommunfullmäktige i Nyköping, men han är fortfarande skriven i Nyköping - i motsats till resten av familjen.

Moderaternas gamla emblem
När Aftonbladet börjar nysta i det hela skriver han sig plötsligt istället i mammans sommarstuga i Nyköping och sätter där upp en brevlåda och beställer sophämtning. Samtidigt som han hävdar att det är där han bott sedan en tid! Hur som helst så har han ju tjänat 158.000 kronor på upplägget. Han borde skämmas öronen av sig! Den här typen av fiffel och bluff skadar ALLA. Jag förväntar mig att Ulf Kristerssons nästa hälsningsfras blir: - "Hur f-n kunde du Erik?"

Sedan förväntar jag mig att Erik Bengtzboe nu väljer att göra en annan karriär. Inte den politiska! Med sin bakgrund finns det nog många bra erbjudande från det privata näringslivet som säkert ger ännu bättre inkomst. Lycka till! Politiker ska du inte vara längre!

AB 1
AB 2
AB 3
AB 4
SVT
Också en synpunkt

Inga kommentarer: