onsdag 12 december 2018

Valfläsk

» Ökad statsskuld

Så har då Moderaterna och Kristdemokraterna lejt in hjälp av Sverigedumokraterna för att besluta om en sedvanlig högerborgerlig budget. Sänkt skatt till de som har, ökade bidrag till de som har och försämringar för de som inte har. Samt försämringar på miljöområdet och nedskärningar på kulturen. Sedvanlig borgerlig politik som i sedvanlig ordning kommer att sluta med ökade underskott och ökad statsskuld. Allt genomfört med hjälp av Sverigedumokraterna. Inget förvånande beslut alls.

Den av de tidigare borgerliga regeringarna införda så kallade Pensionärsskatten blev tydligen till och med för samma borgerliga politiker som infört den lite för magstark så denna avskaffas i stort sett. Vilket den gjorde även i den s.k. Övergångsbudgeten.

Däremot fortsätter Moderaterna på den tidigare inslagna vägen med en Sjukskatt, en Handikappskatt, en Arbetslösskatt, en Föräldraskatt och så vidare. För det är ju just det som de s.k. Jobbskatteavdragen handlar om. Att straffbeskatta den som t.ex. drabbats av Cancer, som fått en Hjärnblödning, som fått benet krossat på jobbet, som attackerats av en terrorist, som fötts med ett handikapp, som fått barn, som fått sparken från jobbet eftersom företaget ska flytta utomlands och så vidare. Uppräkningen kan göras lång. För det som Jobbskatteavdraget handlar om är ju att straffbeskatta den som inte kan jobba - oberoende av anledning. Genom att "avskaffa" Pensionärsskatten så undantar man i varje fall den som pga ålderdom inte arbetar. Grundideologin bakom detta är att den som inte jobbar egentligen bara är lat. Ökar man de ekonomiska "incitamenten" (som det så vackert heter) för att jobba - alltså ekonomiskt straffa den som inte kan jobba - så kommer alla helt plötsligt att börja jobba. Sjuka och handikappade blir plötsligt friska. Arbetslösa får plötsligt erbjudande om jobb. Föräldralediga börjar att jobba istället för att ta hand om sina barn. Och så vidare. Kort sagt, Jobbskatteavdrag är ett sätt att straffbeskatta den som inte kan jobba!

För att spara in lite pengar avskaffar man dock skatteavdraget för fackföreningsavgiften. Ju färre som går med i Facket, desto bättre för de moderata uppdragsgivarna som då blir starkare. Att avskaffa möjligheten för Företagen att dra av sin avgift till branschorganisationerna är det ju inte tal om.

Fast tydligen ska de som har råd att betala någon för att städa 12-rummaren, fixa trädgården, rensa swimmingpoolen och allt det där kunna få mer hjälp av oss andra skattebetalare för att finansiera detta. Och jag känner en viss stolthet över att jag får lov att hjälpa till att finansiera städningen till direktör Gyllenskalp. Vi kan ju inte begära att han ska göra det själv eller betala kostnaden själv. Fast om jag tänker efter så tycker jag att dom pengar som används till RUT kunde användas för att anställa fler inom Hemvård osv så att de pensionärer osv som verkligen behöver få hjälpen får den ordentligt. Hjälpen kommer de tillgodo som behöver den istället för de som har råd att betala för den samtidigt som det skapas jobb. Men dom är ju inte så viktiga!

För att dra sitt lilla strå till stacken för att öka uppvärmningen så avskaffar man den mycket lilla Flygskatten. De 60 kronor för en enkel biljett inom Sverige som skatten kostar blir ju för dyrt för flygresenärerna. Flyget fortsätter alltså att vara ett skattefrälse som slipper beskattning - men gott om skattesubventioner runt om i landet. Allt för miljöns skull? Eller? Eller det är främst för att tillfredsställa KD-politikern Sara Skyttedal som ju när debatten om flygets utsläpp var som intensivast torgförde idén - Flyg Mera! Allt för miljöns skull!

Till miljöområdet får vi väl också hänföra avskaffandet av skatten på dieselbränsle till skogs- och lantbruk. De inom den branschen som satsat på biobränsle eller tänkt göra detta får ett stort långfinger rakt upp i näsan. Avskaffa skatten så att förbrukningen av diesel ökar är vårt motto tycker Moderaterna, Kristdemokraterna och Sverigedumokraterna! Men SD och många inom M och Kd tror ju inte på Klimatproblemen så det är inte förvånande.

Fast det handlar ju också om ökade utgifter. Gott om löften om en massa nya pengar till uniformer, militärer och poliser till exempel, som ska plockas från kontot för skattesänkningar. Stefan Löfvens: - "Kan inte styra landet på en servettskiss" tycker jag dock är ett missförstånd. Den här budgeten är inget ihopkrafs, det är traditionell högerpolitik. Sänkta skatter + Höjda utgifter = Budgetunderskott. Traditionell borgarpolitik!

Den nya Högeralliansen

Uppriktigt sagt så är det faktiskt dags för de fem partierna i den nya Högeralliansen som sett till att denna budget gått igenom i Riksdagen att också ta ansvar för den. Det är dags för Annie Lööf med vänner att växa upp och ta konsekvenserna av sitt handlande. Väx upp!

Inga kommentarer: