lördag 1 december 2018

Förhandlingar pågår - var god dröj

» Att ge och ta

Frågetecken
Vad tror ni? Tror ni att Socialdemokraterna kan komma till en överenskommelse med Centern och Liberalerna som samtidigt även kan accepteras av Miljöpartiet och Vänsterpartiet? Helt klart är det så att om olika parter ska kunna komma överens så måste alla vara villiga att både ge och ta. Det är i princip 5 olika partier som ska komma överens. Det innebär att alla, jag upprepar ALLA, måste vara införstådda med att man måste ge och ta. Om Annie Lööf är så naiv att hon tror att hon kan "tvinga" Socialdemokraterna till att föra en ren högerpolitik som nästan ligger till höger om Moderaterna utan att själva få något för det, ja då är hon mer naiv än vad jag trodde om henne.

Eller också handlar det helt enkelt om att Annie Lööf inte vill ha någon överenskommelse så därför ställer hon så stora krav att hon räknar med att dom inte ska kunna uppnås. Vad hon istället vill är jag dock tveksam om. Har hon kommit underfund med att det trots allt är mjukare i Jimmie Åkessons knä än i Stefan Löfvens knä så tycker jag att hon ska säga detta rakt ut. Hon är nu tvungen att välja sida. Antingen stödjer hon en Moderatledd regering med Ulf Kristersson som statsminister och som lever på Sverigedumokraternas nåder. Eller också stödjer hon en Socialdemokratisk regering med Stefan Löfven som statsminister och som är beroende av allt från Vänsterpartiet till Centern.

Du måste välja nu Annie!

Det tredje alternativet är ett Extraval som med största sannolikhet egentligen inte löser problemen men där jag tvivlar på att Centern kommer att tillhöra vinnarna. Snarast förlorarna om hon inte kan komma till skott.

Nu håller vi tummarna och hoppas att Jimmie Åkesson förpassas dit där han hör hemma. På utedasset!

Inga kommentarer: