fredag 16 mars 2018

Internationella sömndagen

» Bygget rämnar

Är det Sverigedumokraternas sönderfall som har inletts? Utslängda/avhoppade sverigedumokrater har i en ökad omfattning börjat ansluta sig till "partiet" Alternativ för Sverige. "Partiet" startades av den sedan tidigare uteslutna SDU:are Gustav Kasselstrand men har lockat till sig en hel del andra uteslutna eller avhoppad sverigedumokrater. För några dagar sedan var det riksdagsledamoten Olle Felten som hoppade över. SD-ledningen fick bråttom och hann utesluta honom innan han hann deklarera sitt avhopp. Lokalt här i Åstorp har SD:s oppositionsråd Eddie Ek hoppat över. - "Sverigedemokraterna har blivit bekväma och tappat gnistan lite" säger han.

Vad det handlar om är naturligtvis att missnöjda sverigedumokrater vill ha en ny arena för sina dunkla åsikter. Det handlar om SD:are som blivit uteslutna, det handlar om SD:are som blivit petade och det handlar om SD:are som tycker att Sverigedumokraterna under Jimmie Åkesson i sin jakt på att bli insläppta i den moderata och kristdemokratiska famnen har suddat ut det som är Sverigedumokraternas själ. Det handlar alltså om traditionell högerpolitik med smutsiga anor. Så mycket som skiljer mellan sverigedumokrater och alternativdumokrater är det inte mer än att det inte är Jimmie Åkesson som bestämmer och viljan att bli insläppt i den moderata famnen saknas. För övrigt är det samma dumheter.

Rasism och populism

Har vi tur så kan man locka tillräckligt många väljare för att minska stödet för Sverigedumokraterna i varje fall. Fast jag tvivlar tyvärr.....

Inga kommentarer: